1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 4 ilimiz diken üstünde! Tokat, Sivas, Çorum, ve Erzurum dikkat! Avrupa'dan uyarı geldi..
4 ilimiz diken üstünde! Tokat, Sivas, Çorum, ve Erzurum dikkat! Avrupa'dan uyarı geldi..

4 ilimiz diken üstünde! Tokat, Sivas, Çorum, ve Erzurum dikkat! Avrupa'dan uyarı geldi..

Avrupa'dan İngilizler, İtalyanlar ve İspanyollar için uyarı geldi. Türkiye'de de 4 ilimiz diken üstünde. Tokat, Sivas, Çorum, ve Erzurum'un çok dikkatli olması gerekiyor artık tarihi geldi çattı.

A+A-

Gazete Güncel- Türkiye'de ve Avrupa'da havaların ısınmasıyla birlikte artık ortam da o hayvan için elverişli bir hale geldi. Bu nedenle Avrupa'dan kendi vatandaşlarına uyarılar yapılmaya başlandı. 

Türkiye'de de 4 ilimiz diken üstünde. TokatSivas, Çorum, ve Erzurum'un çok dikkatli olması gerekiyor artık tarihi geldi çattı. 

AVRUPA'DA SAYILARI DAHA AZ, TÜRKİYE'DE FAZLA

Hyalomma lusitanicum olarak bilinen devasa böcekler genellikle Afrika ve Güneydoğu Asya gibi tropikal iklimlerde bulunurken, Avrupa'da yalnızca az sayıda bulunuyor. Ancak bilim insanları, parazitlerin sayısının arttığını söylüyor ve bu durum, türlerin daha soğuk iklimlerde gelişmesi nedeniyle alarm zillerinin çalmasına neden oluyor.

Ölümcül Kırım Kongo Ateşi'ni (CCHFV) taşıyabilen keneler, 2022 yılında Barselona'nın hemen hemen her yerinde bulunmuştu. Ancak bu baharda Katalonya'nın kuzeydoğu bölgesinin sekiz bölgesine yayıldıkları tespit edildi.

Ayrıca Birleşik Krallık, Portekiz , Sardunya, Malta ve son zamanlarda Almanya ve İsveç'in yanı sıra İtalya'nın kuzey bölgelerinde de görüldüler .

Polonyalı sağlık uzmanları, vatandaşlarını, kenelerin yakında sınırlarına ulaşacağı ve Varşovalı bilim adamlarının yaklaşan tehdidin haritasını çıkarmak için özel bir program başlatabileceği konusunda uyarmıştı. Tavşan gibi yabani hayvanlar tarafından taşınan kenelerin , diğer tipik kene türlerinden farklı olarak avını aktif olarak avladığı anlaşılmaktadır.

La Vanguardia'ya, onun en belirgin özelliğinin, bir hayvanın veya insanın derisinin üzerine atlamadan önce geçmesini beklemesine olanak tanıyan yüksek hareket kabiliyeti olduğunu söyledi.

Kendinizde bir kene bulursanız, acil olarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız tavsiye ediliyor. 

TV 100

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.