1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. 50 sahte ihbarla hedef saptırdılar...
50 sahte ihbarla hedef saptırdılar...

50 sahte ihbarla hedef saptırdılar...

Narin'i arayan ekiplerin 50'den fazla sahte ihbarla cesedin bulunduğu dereden uzaklaştırıldığı saptandı. Olayın faillerinin ise aileden oldukları anlaşıldı.

A+A-

Gazete Güncel- Diyarbakır Bağlar'a bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan Narin Güran'ı (8) arama çalışmalarının kasıtlı olarak sekteye uğratıldığı belirlendi.

TERLİK DE ATMIŞLAR

Cinayetin baş şüphelisi olan amca Salim Güran'la telefon görüşmesine ait ses kaydı ortaya çıkan işçisi Ramazan A. (15) tutuklanırken; mahkeme kararında Güran Ailesi üyelerinin 50'den fazla sahte ihbarlarla hedef şaşırttığı belirtildi. 

JASAT tutanağına göre aile üyeleri, cesedin bulunduğu Eğertutmaz Deresi'nin çevresindeki ekipleri uzaklaştırmak için 'Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu' şeklinde sahte ihbarlarda bulundu. Aynı kişilerin köyün farklı yerlerine terlik bıraktığı belirlendi. Ayrıca 'iki şahsın bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü' şeklindeki ihbarın da asılsız çıktığı; tüm bunların ekipleri dereden uzak tutukmak için yapıldığı bildirildi. Daha önce de sahte ihbarların yeni alınan 20 ayrı SİM kartından yapılıp atıldığı ortaya çıkmıştı.

ŞEYHMUS ÇAKAN/ Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.