1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. 9. Geleneksel Yaz Spor Okulları Açılış Töreni Gerçekleşti
9. Geleneksel Yaz Spor Okulları Açılış Töreni Gerçekleşti

9. Geleneksel Yaz Spor Okulları Açılış Töreni Gerçekleşti

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9’uncu Geleneksel Yaz Spor Okulları açılış töreni Olimpiyat Millet Bahçesinde geniş bir katılımla gerçekleşti. Yaz Spor Okulları’nda 2 bin 500 öğrenciye 9 farklı branşta eğitim vererek

A+A-

Gazete Güncel/ Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9’uncu Geleneksel Yaz Spor Okulları, düzenlenen törenle açıldı. Olimpiyat Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Erzurumspor Futbol Kulübü Başkanı Ahmet Dal ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu sene Yaz Spor Okullarında 2 bin 500 öğrenciye futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, jimnastik, buz pateni, karate, kick boks branşlarında eğitim verilecek.

 ‘Yetenekli gençleri destekliyoruz’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, açılış konuşmasında, "Çocuklarımızı bir aktiviteye kavuşturmak üzere yaz spor okullarını açıyoruz ve açmaya devam edeceğiz. Her şeyleri bizden; yemek ve kıyafetler ve dahili tüm masraflar. Yetenekli gençleri tespit ederek Gençlik ve Spor Müdürlüğüne yönlendireceğiz. Topluma kültürel ve aynı zamanda toplumsal hizmet de yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Velilerimizden isteğim çocuklarımıza gerekli testleri yapmaları ve öyle okula göndermeleri, hiçbir çocuğumuza hastalık bulaşmasını istemeyiz” şeklinde konuştu.

Törende konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, "Erzurum’u spor şehri yapma yolunda ilerliyoruz. Yaz Spor Okullarımızda 9 branşta 2 bin 500 öğrenciye eğitim verilecek. Şehrimizin yeni yeteneklerini öne çıkarmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spor konusundaki teşviklerini hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız her fırsatta spor yapıyor. Belediye başkanlarına da her fırsatta sporla ilgilenmelerini söylüyor. Çocuklar, yazın sporu iyi değerlendirelim, kışın da gerekli çabayı gösterelim" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da törendeki konuşmasında "20 yıldır şehrimize, ülkemize ciddi anlamda hizmetler ettik. Yaz okulu açılışında burada olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konser verirken bar ekibi de gösteri yaptı.

Ayşe Nur ERDOĞDU/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.