1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. AFAD Erzurum için acil ödenek istedi
AFAD Erzurum için acil ödenek istedi

AFAD Erzurum için acil ödenek istedi

Erzurum’da etkili olan sel felaketi, onlarca ilçe merkezi ve köyde ağır hasara neden olmuştu. Bölgede incelemelerini tamamlayarak rapor hazırlayan AFAD İl Müdürlüğü, ilk etapta altyapı hasarı için 100 milyon liralık acil ödenek talep etti.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da temmuz ayı boyunca etkili olan sağanak yağış hayatı felç etmiş, Horasan, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Pasinler, Uzundere, Tortum ve Tekman ilçelerinde sel ve su baskınlarına neden olmuştu. Şehir merkezinde de etkili olan yağışlar nedeniyle 6 kişi hayatını kaybederken yüzlerce hayvan telef olmuş, ekili tarım arazileri ciddi oranda zarar görmüştü.  

Felaketin ardından bölgede hasar tespit çalışması yapan AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, selin bilançosunu belirlemeye çalışıyor. AFAD İl Müdürlüğü, ilk etapta Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İspir, Köprüköy, Uzundere, Pasinler ve Olur ilçe belediyelerinin yaptıkları harcamalar ile selden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için rapor hazırlandı. AFAD Başkanlığı’na gönderilen raporda alt yapı hasarı ile afetzedelerin acil gereksinimlerinin giderilmesi için acil 100 milyon TL ödenek istendi.

Tarım arazileri raporu hazırlanıyor

Selden etkilenen tarım arazileri ve taşıt zararları için ise hazırlanan tutanak henüz tamamlanmadı. Bu alanlar için Cumhurbaşkanlığı’ndan ödenek isteneceği öğrenildi. Selin etkili olduğu süreçte tarım arazileri ağır hasar görmüş, çiftçinin on binlerce dekar arazisindeki ürünler sele kapılırken, kalanlar ise çürümüştü.

Öte yandan AFAD İl Müdürlüğü’nün hazırladığı değerlendirmede ilk aşamada bir köy için ‘genel hayata etkililik oluru’ istendi. Hali hazırda ‘afete maruz bölge’ olan Pasinler’in Pelitli Mahallesi’nde alanın genişletilmesi talep edildi. Tekman’ın Dalsöğüt Mahallesi için de ‘genel hayata etkililik oluru’ istendi. Genel Hayata Etkililik kararı alınan bölgede afet risklerinin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar değil ağır hasar gören yapıların yeniden inşası ile afetzede ailelerin hayatlarının normale dönmesine yönelik iyileştirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Manolya Bulut-Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.