1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Ajet Erzurum'da tepkiyle karşılandı! Rotorlar çileden çıkardı
Ajet Erzurum'da tepkiyle karşılandı! Rotorlar çileden çıkardı

Ajet Erzurum'da tepkiyle karşılandı! Rotorlar çileden çıkardı

AJet hakkında yurt genelinde olduğu gibi Erzurum uçuşlarında da sık sık şikayet geliyor. Rötarlı uçuşlar, uçakların erken kaldırılması, seferlerin yetersiz olması gibi sorunlar, seyahat eden yolcuları canından bezdiriyor.

A+A-

Gazete Güncel- Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde olan AnadoluJet, Temmuz 2023’te AJet adıyla ayrı bir şirket haline getirildi. Yolcularına modern yaklaşımlar ve ulaşılabilir fiyatlarla hizmet sunma vaadini taşıyan bir dönüşümün ardından geçtiğimiz aylarda uçuşlarına başlayan AJet Hava Taşımacılığı A.Ş. ticari hayatına şikâyetlerle başladı.

Toplam 84 uçak filosuyla iç hat ve Kıbrıs uçuşları olmak üzere 89 noktaya karşılıklı seferler düzenleyen AJet, düzeni oturtamayınca seferlerinde problem yaşanmaya başladı. Saatler süren rötarlı uçuşlar, uçakların bildirilenden erken kaldırılması, ikram menüsünde yazan fiyatlardan farklı ücret alınması gibi problemler, yurt genelinde olduğu gibi yıllardır seferlerin yetersiz olduğu Erzurum’da da tepkiyle karşılandı.

Tepkilerini sosyal medya hesabından paylaşan vatandaşlar, yaşadıkları sorunları çektikleri videolarla www.sikayetvar.com adresinde dile getiriyorlar.

İşte sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları;

 “Elazığ’dan gelirken 1 saat 45 dakika rötar geldi. Erzurum’dan gelen insanlar 1 saat rötar ile gelmişler. Anadolu Jet iken de böyleydiniz şimdi daha da betersiniz”

“AJet olalı kalite yerlerde! Erzurum-Ankara 22.35 seferi rötar üstüne rötar yapıyor, saat 01.00’de kalkacakmış, başka rötar yemezse tabi”

“Bugün saat 21.15 Erzurum kalkışlı İstanbul Sabiha Gökçen varışlı uçuşun 22.15’e ertelendiği mesajını atıp uçağı 21.15’te kaldırmanın nasıl bir mantığı olabilir?”

www.sikayetvar.com adresinde dile getirilen sorunlar ise yüzlerce;

Alkışlı protesto

Geçtiğimiz 15 Haziran günü 09.50’de kalkış yapması planlanan AJet firmasına ait Erzurum-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapacak uçak ise 4 saat rötar yapınca yolcuların protestosuna neden olmuştu. Yolcular uçak beklerken tepkilerini alkışlar ve yuhalamalar ile göstermişti.

Sinir krizi geçirdiler

İHA’nın haberine göre, firmanın 26 Haziran’daki Frankfurt-Ankara uçuşunda rötar krizi yaşanmıştı. Uçuş öncesi uçağa alınan yolcular rötar nedeniyle saatler boyunca uçak içinde adeta mahsur kalırken, bazı yolcular sinir krizi geçirmişti.

Menüde yazan ücretten fazlasını talep etti

İstanbul-Erzincan uçuşunda yolcularına fiyat listesinin yer aldığı menüleri veren görevliler, menüde yazan ücretten fazlasını talep etti. Fiyat farkının görüldüğü uçuşta menüde 250 TL olarak sunulan ikramlıklardan 260 TL alındı. Uçuş sırasında yolculara yapılan açıklamada; fiyat farkının pos cihazının güncellenmemesinden kaynaklandığı belirtildi.

Birçok ilde benzer sorunlar yaşatan ve mağduriyetlere neden olan havayolu şirketinin nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.

İYİ parti Ordu milletvekili Erhan Uslu, konuyu TBMM'sine taşıdı. Ulaştırma bakanından cevap istedi. 

Manolya BULUT - Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum