1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nda kongrelere hazırlanıyor
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nda kongrelere hazırlanıyor

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nda kongrelere hazırlanıyor

Erzurum İl Başkanlığı’nda da kongre mesaisi başladı. Erzurum’da 12 Ekim’de ilçe kongrelerinin başlayacağı öğrenilirken, il kongresinin de Ocak 2025’te yapılması öngörülüyor. İl kongresinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşmesi bekleniyor.

A+A-

Gazete Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'yi 8’inci Olağan Büyük Kongre'ye götürecek kararı imzaladı. AK Parti'de kongre takvimi 4 Eylül'de başladı. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nı da kongre heyecanı sardı.

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, kongre takviminin başladığı 4 Eylül’de ilçe başkanları toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda kongre süreci ele alındı. Düzenlenen toplantıda ilçe kongresinin, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kongre takvimi çerçevesince 12 Ekim2024 Cumartesi-12 Ocak 2025 Pazar tarihleri arasında Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nca onaylanacak günlerde yapılmasına karar verildi.

İl kongresinin ise Ocak ayı içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması beklenen il kongresinde geçtiğimiz yıl Mart ayından itibaren AK Parti Erzurum İl Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Küçükoğlu’nun tek aday olması ön görülüyor.

Başkan Küçükoğlu: “Kongrelerimiz kardeşlik ikliminde geçecek”

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, kongre sürecinin başladığını hatırlatarak, “Erzurum’da da gerçekleştireceğimiz kongrelerimiz kardeşlik iklimi havasında geçecek. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de ilçe kongrelerimiz 12 Ekim – 12 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek. Aziz davamıza gönül vermiş tüm AK sevdalıların yoğun katılımıyla gerçekleşecek olan demokrasi şölenlerimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik ikliminde vuku bulacak” diye konuştu. AK Kongrelerin aynı zamanda davaya duyulan vefa hissiyatının da bir simgesi olduğunu vurgulayarak, tüm Erzurumluları demokrasi şölenlerine davet etti.

Büyük bir değişim yaşanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partideki ve kamuoyundaki değişim tartışmalarına "Bizim belirlediğimiz takvimde ve zeminde olacak" yorumu getirmiş ve büyük kongreyi işaret etmişti. Kongreler ile birlikte hem il-ilçe yönetimlerinde, hem de parti yönetiminde önemli oranda değişime gidilmesi bekleniyor.

Parti vitrini genç kadrolardan oluşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle 2028 seçimlerini de dikkate alarak MKYK'da değişime gideceği ve parti vitrininin daha genç kadrolardan oluşturacağı ifade ediliyor. Erdoğan, bugüne kadar hem kongre sürecinde hem de seçim sürecinde mevcut kadrolarından yüzde 50'den fazlasını değiştirme yoluna gitmişti. AK Parti kaynaklarına göre, önümüzdeki kongrede daha yüksek oranda bir değişimin olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Manolya Bulut -Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.