1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. AK Parti Erzurum'un sorunları masaya yatırdı
AK Parti Erzurum'un sorunları masaya yatırdı

AK Parti Erzurum'un sorunları masaya yatırdı

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu göreve geldiğinden bu yana gerçekleştirdiği çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Kentin gündeminde olan sorunların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Küçükoğlu,

A+A-

Gazete Güncel- AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu göreve geldiğinden bu yana gerçekleştirdiği çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Kentin gündeminde olan sorunların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Küçükoğlu, “Sadece seçim öncesi değil her zaman seçim varmış gibi çalışıyoruz” dedi.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nın Müceldili Konağı’nda düzenlediği ‘Erzurum’ konulu basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Gökberk Kocaaliler, AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Beyza Saltuklu Özdemir ile basın mensupları katıldı.

Kentte toplam seçmen sayısının yüzde 22,5’inin AK Parti üyesi olduğunu söyleyen AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “Erzurum’da toplam 516 bin 916 seçmen bulunuyor. Seçmenlerin 116 bin 306’sı ise AK Parti’ye üye. Bu verilere göre biz Türkiye’de nüfusa göre ilk 5’te bulunmaktayız” dedi.

Görevde bulunduğu 1,5 yıl içinde gerçekleştirdiği programları rakamlarla anlatan Küçükoğlu, “3 bin 480 yönetim kurulu toplantısı, 218 grup toplantısı, 926 kurum ziyareti, 126 bin 500 ziyaret kabulü, 6 bin program, konferans veya panel katılımı, 768 il ve ilçe ziyareti, 24 binden fazla esnaf ve STK ziyareti, 65 binden fazla da hasta, yaşlı-çocuk ziyareti gerçekleştirdik” dedi.

Küçükoğlu’nun konuşmasından satırbaşları;

Zengezur Koridoru

“ Zengezur Koridoru, bölgesel enerji projeleri ve ticaret yolları için stratejik bir geçiş noktası olarak işlev görmektedir. Bu koridor Türkiye, Azerbaycan ve Orta Asya Türk devletlerinin enerji kaynaklarını Avrupa pazarlarına ulaştırma potansiyeline sahiptir. Bu ticari koridorun önemli bir durağının da Erzurum olması gerektiğini düşünmekteyiz.

Gümrük şehri Erzurum

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğine üye firmalarca hatırı sayılır miktarda ihracat gerçekleşmektedir. Bu bağlamda geçmişte de bir gümrük şehri olan Erzurum’un yeniden gümrük faaliyetleri anlamında yeniden hak ettiği konuma kavuşturulması beklentilerimiz arasındadır.

6’ncı bölge teşvik kapsamı

Erzurum genel teşvik programı kapsamında 5’inci bölgede yer almaktadır. 6’ncı bölgede olmayan ama olması gereken en önemli şehirdir. Gerek iklim şartları, gerek coğrafi şartlar, gerekse nüfus göz önüne alındığında 6’ncı bölge teşvikleri ile bölgede üretim, istihdam, ekonomik gelişmişlik gibi desteklenecek, göç azaltılmış olacak ve bölgeye büyük katkı sağlayacaktır. Bu sebeple gerekli girişimler yapılmış ce proje aşamasına geçilmesi öngörülmektedir.

Spor tesisleri

Gittikçe büyüyen spor ekonomisi içerisinde önemli yer tutan spor organizasyonlarına ev sahibi olabilmek için yarışan ülkeler bu organizasyonları düzenlerken sosyo-kültürel, çevresel, politik ve ekonomik beklentiler içerisine girmektedir. Bu organizasyonları ekonomik, ticari, politik ve kültürel açıdan fırsat penceresi olarak görmesinin sonucu olarak Erzurum’da yaşayan insanların kış turizminden sosyo-kültürel ve ekonomik beklentilerinin seviyesinin yüksek olduğunu ortaya koymaktır. Bu bağlamda Palandöken Kayak Merkezi, Konaklı Kayak Merkezi, Atlama Kuleleri, Curling Arena, Buz Hokey Salonları gibi hükümetimizin yaptığı yatırımları daha etkin kullanmak ve organizasyonlara ev sahipliği yapmak arzusundayız.”

Küçükoğlu öte yandan yapımı devam eden tünel ve yolların bitirilmesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz verdiği 20 bin kişilik modern stadyumun da yapılması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Manolya BULUT / Pusula Gazetesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum