1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. AK Parti il Başkanı Küçükoğlu ehrama sahip çıktı
AK Parti il Başkanı Küçükoğlu ehrama sahip çıktı

AK Parti il Başkanı Küçükoğlu ehrama sahip çıktı

Erzurum'da geçtiğimiz hafta Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte ehramlı kadınlar üzerinden sosyal medyada yapılan hakaretlere, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’da tepki gösterdi.

A+A-

Gazete Güncel- Geçtiğimiz günlerde Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger'in 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nde ehramlı kadınlarla çekilen fotoğrafı sosyal medyada çirkin yorumların hedefi oldu.

Çekilen fotoğrafın altına "Türkiye'nin en bağnaz ve yobaz şehri Erzurum", "İlk gördüğümde köle pazarı sandım", "Çuvallar içinde kaybolmuş kişilerin kadın olduğundan emin miyiz?", "Bu nedir ya iyice Araplaştınız", "Şeriat mı geldi?", “Takım elbiseli adamın etrafındaki çuvalları anlayamadım” gibi çirkin yorumlar geldi.

Yaşananlara tepkiler çığ gibi büyürken konuya dair bir açıklama da AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’ndan geldi. Ehrama sahip çıkan Başkan Küçükoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla “İhram veya ehram Erzurum yöresinin kıyafeti olup asırlarca bu özelliğini korumuş daha çok köy ve kasabalarda kullanılmış. Manto veya pardesü yerinde giyilmiştir. Ehram gelinlerin evden çıkarken ve koca evine girerken baş gergisi, öldüğünde mezara indirilirken mezarının üzerine mahremiyet adına gerilen örtüdür. Analarımızın örtüsü, milli giysimiz, gururumuz ehram…” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.