1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. AK Parti'den İsrail'e sert tepki
AK Parti'den İsrail'e sert tepki

AK Parti'den İsrail'e sert tepki

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı İnsan Hakları Birimi Ekim 2023 ve sonraki süreçte İsrail’in başta Gazze olmak üzere bölgede gerçekleştirilen insan hakları ihlallerini ve katliamların unutulmamasını sağlamak ve katledilen masumları anmak amacıyla resim

A+A-

Gazete Güncel- AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırıların birinci yılında basın açıklaması düzenledi. Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun okuduğu açıklamada, İsrail’in saldırıları sert bir dille kınanarak, Filistin halkının maruz kaldığı zulüm karşısında Türkiye’nin her zaman Filistin davasını savunmaya devam edeceği vurgulandı.

Küçükoğlu, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirterek, Filistinli savunmasız sivillerin hedef alındığını ve bunun büyük bir insanlık suçu olduğunu ifade etti. İsrail’in bu saldırılarının, 7 Ekim’i bahane ederek daha da arttığını ve bu tarihin sanki sorunun başlangıç noktasıymış gibi gösterilmesine şiddetle karşı çıktıklarını vurgulayan Küçükoğlu, “7 Ekim bir dönüm noktası değil, İsrail’in katliam ve soykırım makinasının hız kazandığı tarihtir. 7 Ekim’de başlamadı; bu, süregelen soykırımın bir parçasıdır. 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz” dedi.

Açıklamada, son bir yıl içinde İsrail saldırıları sonucunda 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere toplamda 42 binden fazla masum Filistinli sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. “Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı, 77 yıldır süregelen bir soykırımdan bahsediyoruz. Filistinliler topraklarından edilip, hakları gasp edilmiş, katliamlara uğramış milyonlarca insan” diyen Küçükoğlu, İsrail’in politikalarını soykırım olarak nitelendirdi.

“İsrail, Nazilerin izinde”

Açıklamada İsrail, Nazi Almanyası’yla kıyaslanarak, “İsrail, 1930’ların Nazi Almanyası’ndan farksızdır. Soykırımcı, ırkçı ve saldırgan bir ideolojiye sahip” ifadeleri kullanıldı. İsrail’in, Batılı güçler tarafından Ortadoğu’ya yerleştirilmiş bir kaos unsuru olduğu ve bölgedeki istikrarsızlığın başlıca kaynağı olduğu da vurgulandı.

Küçükoğlu, İsrail’in bu zulmü sürdürmesine rağmen Batılı devletlerin sessiz kalmasını ve İsrail’i kınama cesareti göstermemesini eleştirerek, “Bugün hala uluslararası toplum gereken adımları atmaktan, uluslararası hukuku işletmekten son derece uzak” dedi. Batılı devletlerin çifte standart uyguladıklarını belirten Küçükoğlu, bu devletlerin İsrail karşısında sessiz kaldığını ve bu sessizliğin adaletin önünde büyük bir engel olduğunu söyledi. “Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devletin kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

“Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır”

Basın açıklamasında, Filistin davasının sadece bir bölge veya halk meselesi değil, tüm insanlığın vicdan davası olduğu ifade edilerek, “Filistin’in bağımsızlık mücadelesi, aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir” denildi. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Filistin halkının haklı mücadelesini her platformda savunduğu ve savunmaya da devam edeceği belirtildi.

“İslam dünyası ders almalı”

İslam dünyasının, İsrail’in zulmü karşısında ortak bir adım atamamasının da eleştirildiği açıklamada, bu durumun önemli dersler içerdiği vurgulandı. Küçükoğlu, güçlü bir Türkiye’nin daha adil bir dünya ve daha etkin bir İslam dünyası için elzem olduğunu dile getirerek, Filistin halkının haklarını savunmak adına Türkiye’nin insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de destek verdiğini belirtti. Bugün Filistin’e yapılan insani yardımların büyük bir kısmının Türkiye tarafından yapıldığına dikkat çekildi.

“İsrail durdurulmazsa bölge ateşe atılacak”

Türkiye’nin İsrail saldırganlığını sadece insani boyutuyla değil, stratejik boyutlarıyla da ele aldığı belirtilen açıklamada, İsrail’in saldırgan tutumunun bölge ülkelerine tehdit oluşturduğu kaydedildi. “İsrail’in Vadedilmiş Topraklar safsatasına bizim topraklarımızı da katan planlarının farkındayız” diyen Küçükoğlu, Türkiye’nin gerekli stratejik hazırlıkları yaptığını, ancak iç cephede de birlik sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık vurguladığı “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, güçlü bir Türkiye’nin hem bölge hem de insanlık için ne denli önemli olduğuna bir kez daha dikkat çekildi.

“Netanyahu hesap vermelidir!”

Açıklamanın sonunda, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun uluslararası alanda hesap vermesi gerektiği vurgulanarak, İsrail’in durdurulmasının bir zorunluluk olduğu ifade edildi. Küçükoğlu, Filistin davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, küresel çeteler ve yerel işbirlikçileri tarafından neden hedef alındığının bu süreçte bir kez daha anlaşıldığını belirtti.

Ali Kaya/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.