Alim: “Yapılması Gereken Krize Girmek Değil, Krizi Fırsata Çevirmektir”
Erzurum İPEKYOLU Sanayici İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, Erzurum şeker fabrikasının özelleştirme süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Yapılması gereken krize girmek değil, krizi fırsata çevirmektir” dedi.
Erzurum Güncel- Erzurum’da 1956 yılından beri hizmet veren ve yakın zamanda sadece Erzurum şeker fabrikası değil gurup halinde Erzurum’ la birlikte Ağrı, Kars, Erciş ve Erzincan fabrikaları A grubu olarak satışa sunulacağını ifade eden Alim, “Bilindiği gibi şeker fabrikaları 2000 yılında özelleştirme kapsamına olup 2007 yılında programa alınarak satış işlemleri başlatılmıştır. Şeker Fabrikalarının bu bugün olmazda yarın satışı kaçınılmazdır o halde yapılması gereken tek iş krize girmek değil, krizi fırsata çevirmektir” diye konuştu.
Mehmet Nuri Alim, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;
“Erzurum olarak buna seyirci kalarak ah vah etmenin hiçbir getirisi olmayacağı gibi, elimizdeki fırsatı da kaçırmanın hiçbir anlamı yok, yapılması gereken olaylara dışarıdan seyirci olarak bakmak yerine, kolektif ruh bilinci ile harekete geçerek, Erzurum da ilk ve tek örneği olan Erçimsan gibi şeker fabrikasını da birleşerek ikinci bir Erçimsan oluşturulabilmesi için harekete geçmenin tam zamanıdır
Türkiye’nin kapasite ve kalitesi açısından en verimli olanı Erzurum şeker fabrikası için Erzurum İPEKYOLU Sanayici İş Dünyası Federasyonu önerimiz ağlamanın sızlamanın hiç kimseye bir faydası olmayacağı yönündedir.
Erzurum’un aleyhine görünen bu özelleştirmeyi, Erzurumlu iş adamları olarak, Şeker fabrikası çalışanları, şeker pancarı üreticileri, büyük şehir belediyesi veya diğer belediyeler ve STK ların birleşerek bir yol haritası oluşturup kolektif kültürümüzü ortaya koymamız hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağlamak için en doğru yol olacaktır.
Eğer bir kolektiftik şuuru oluşturularak özelleştirilmesi sonucunda Sadece şeker fabrikası olarak değil aynı zamanda, un ve unlu mamulleri, gübre, besicilik, tarım, süt ve süt ürünleri, yem sanayii gibi birçok alanda da çalışmalarında gündeme alınarak hem istihdama hem de ilimiz ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacaktır.
Bizler istesek te istemesek te Satılması kaçınılmaz olan Erzurum şeker fabrikasının, her bitiş bir başlangıçtır diyerek, krizi Erzurum’un lehine çevirebilmek için bir an önce bir platform kurularak yol haritasının çizilerek harekete geçilmek Erzurum adına en doğru karar olacaktır.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.