1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Ankara DT nin büyük oyunu: 'Aşık Veysel' Erzurum'a geliyor
Ankara DT nin büyük oyunu: 'Aşık Veysel' Erzurum'a geliyor

Ankara DT nin büyük oyunu: 'Aşık Veysel' Erzurum'a geliyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlanan "Aşık Veysel" oyunu 3 Ekim’de Erzurum seyircisiyle buluşacak.

A+A-

Gazete Güncel- Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından uyarlanan ve oynanan "Aşık Veysel" oyunu Erzurum'da tiyatroseverlerle buluşacak. 3-5 Ekim tarihleri arasında saat 19.30’da Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesinde oynanacak olan oyun tek perdeden oluşuyor. Osman Nuri Ercan’ın yazdığı, Alpay Ulusoy’un yönetmenliğini yaptığı oyunda ünlü ozanımız Aşık Veysel’e ise Osman Nuri Ercan can veriyor.

Oyun; Aşık Veysel’in küçük yaşta gözlerini kaybettikten sonra yaşadığı zorluğa rağmen hayata tutunmasını, karşılaştığı zorlukları aşmak için verdiği mücadeleyi, yaşama olan bağlılığını, içindeki sevgiyi, hoşgörüyü, karşısındakine duyduğu anlayış ve saygıyı anlatıyor. Gözleri görmediği için askere gidemeyen ünlü ozanın, Milli Mücadele yıllarında İstiklal Savaşına katılmak için verdiği mücadelenin de anlatıldığı oyunda seyircileri unutulmaz dakikalar bekliyor.

Merakla beklenen oyunun biletleri ise biletinial.com üzerinden veya Devlet Tiyatrolarının resmi internet sitesinden satışa sunuldu.

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.