Arkadaş Tekmesi, Hayat Kurtardı!
Erzurum'da arkadaşının vurduğu tekmeyle hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki çocuğun kemiğinde tümör bulundu. Ameliyatla tümörlü kemik alınıp temizlendikten sonra tekrar yerleştirilmesi ile çocuk sağlığına kavuştu.
Erzurum Güncel- Erzurum'da, 10 yaşındaki çocuğa yaklaşık 6 ay önce arkadaşının vurduğu tekmenin ağrısıyla gittiği hastanede sağ bacağında kötü huylu kemik tümör tanısı konuldu. 10 yaşındaki çocuk, Atatürk ÜniversitesiAraştırma Hastanesinde ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.
ARKADAŞININ TEKMESİYLE HASTANEYE GİTTİ, TÜMÖR GÖRÜNDÜ
Erzurum'da, 10 yaşındaki Yunus Dızman, yaklaşık 6 ay önce arkadaşının vurduğu tekmenin ağrısıyla gittiği hastanede sağ bacağında kötü huylu kemik tümör tanısı konuldu.
DOKTOR: GEÇ GELSEYDİ ÖLEBİLİR VEYA BACAĞI KESİLİRDİ
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisinden Dr. Öğr. Üyesi Kutsi Tuncer, yaptığı açıklamada, Dızman'ın kendilerine sağ uyruğundaki ağrı şikayetiyle geldiğini ifade ederek, "Hastanın MR ve filmlerinde kötü huylu kemik tümöründen şüphelendik ve öyle oldu. Bu tümör, çocukluk çağında sık görülen ve erken tanı konulmaz ise hayati fonksiyonları etkileyebilen tümör. Geç kalınsaydı metastaz denen diğer hayati organlara yayılımla hasta ölebilirdi veya en iyi ihtimalle bacağı kesilirdi." dedi.
Dızman'ın bacağındaki tümörlü kemiğin radyasyon onkolojide ışın tedavisiyle temizlendiğini aktaran Tuncer, daha sonra plastik cerrahi ile Dızman'ı ameliyat ettiklerini anlattı.
"TÜMÖRLÜ KEMİĞİ TEMİZLEYİP TEKRAR BACAĞINA YERLEŞTİRDİK"
Tuncer, ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, "Dızman'ın tümorlü kemiğini bacağından çıkartıp tamamıyla tümörlü hücreleri de öldürmek için kemiği radyasyon onkolojisine gönderdik. Kemiği radyasyon onkolojide yoğun ışın altında tuttuktan sonra Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Önder Tan hocamızla hastanın kaval kemiğinin yanından aldığımız ince bir kemikle ışınlattığımız ölü kemiği canlandırmak amacıyla hastanın bacağına yerleştirdik. Böylece kemiği yeniden canlandırdık ve hastamızın ek proteze ihtiyaç duymadan hayatına tümörsüz şekilde devam etmesini sağladık." diye konuştu.
Operasyon sonrası Dızman'ın bacağındaki kemik dokularının yavaş yavaş kaynadığını gözlemlediklerini dile getiren Tuncer, ortalama 6-8 ay gibi bir süre sonra Dızman'ın ameliyatlı bacağı üzerine yürüyebileceğini kaydetti.
"TÜRKİYE'DE NADİR YAPILAN AMELİYAT"
Tuncer, söz konusu ameliyatın Türkiye'de nadir yapıldığını ve Ankara'nın doğusunda ilk kez Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Tan ise Dızman'ın bacağındaki tümörlü kemiğin çıkarıldıktan sonra ameliyat kısmında devreye girdiklerini anlatarak, "Bacak kısmında 'fibula' dediğimiz adeta yürümeye yardımcı yedek kemiğimiz var. Bu kemiği mikro cerrahide değişik dokuların onarımında sık kullanırız. Ameliyatla bu kemiği 'femur' dediğimiz çıkartılan parçanın içine koymak için kullandık." dedi.
"BÜYÜDÜĞÜMDE DOKTOR OLUP HAYAT KURTARACAĞIM"
Bacağının kesilmekten kurtulduğuna sevinen Yunus Dızman ise ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür ederek, duygularını, "Bacağım kesilmekten kurtuldu, çok mutluyum. İyileştikten sonra koşacağım ve arkadaşlarımla top oynayacağım. Okulumu çok özledim, büyüdüğümde doktor olup hayat kurtaracağım." sözleriyle dile getirdi.
Anne Halime Dızman ise oğlunun arkadaşıyla oynarken bacağına aldığı tekmenin ağrısıyla hastaneye geldiklerini belirterek, "Arkadaşının tekmesi sayesinde oğlumun bacağındaki hastalığı öğrendik. Yunus'un bacağındaki ağrıyla gittiğimiz hastanede bacağında kötü huylu tümör ortaya çıktı." dedi.
Anne Dızman, oğlunun ameliyatında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Doktorlar bize oğlumun hastalığını anlattığında çok kötü olmuştuk, bacağı kesilebilir denildi. Bacağında kötü huylu tümör olduğu için umudumuz yoktu. Allah doktorlardan razı olsun oğlumun bacağını kurtardılar, bu mutluluk anlatılamaz." ifadesini kullandı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.