1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Atatürk Üniversitesine 4 atama daha
Atatürk Üniversitesine 4 atama daha

Atatürk Üniversitesine 4 atama daha

Atatürk Üniversitesi Rektör yardımcıları belli oldu. Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Prof. Dr. Reyhan Keleş, Prof. Dr. Yüksel Göktaş ve Prof. Dr. Hasan Yılmaz Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine getirildi.

A+A-

Gazete Güncel- Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Prof. Dr. Hasan Türkez’in ardından Rektör Yardımcılığı görevine 4 isim daha atadı. Buna göre  Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Prof. Dr. Reyhan Keleş, Prof. Dr. Yüksel Göktaş ve Prof. Dr. Hasan Yılmaz Rektör Hacımüftüoğlu’nun yeni yardımcıları oldu.

Prof. Dr. Hasan YILMAZ kimdir?

Prof. Dr. Hasan YILMAZ 1967 Trabzon doğumludur, 1987 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmuştur. Aynı yıl araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. 1991 yılında Atatürk Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 1994 yılında da ise Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında doktorasını tamamlamıştır. 1995 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 2001 yılında Doçent, 2006 yılında ise Profesörlük unvanını almıştır. 1999 yılı ile 2014 yılları arasında Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2010 yılında Atatürk Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin Kurucu Dekanı olarak, bu görevi 2016 yılına kadar yürütmüştür. YÖK bünyesinde, Üniversiteler Arası Kurulda 3 yıl süre ile görev yapmıştır. Ülkemizde Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinin Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri altında toplanmasında öncü olmuştur. 2004 yılında ABD Cornell Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştur. 2021-2023 yılları arasında Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmış, yerleşke peyzaj tasarım ve uygulama çalışmalarında bulunmuştur.  Dünyanın en yüksek rakımlı botanik bahçelerinden biri olarak gösterilen 35 hektar büyüklüğündeki Erzurum Ata Botanik Bahçesi ve Hobi bahçelerinin peyzaj tasarım ve uygulamalarını 2006-2016 yılları arasında gerçekleştirmiştir. Ülkemizin önemli projelerinden biri olan EXPO2016 Antalya’da, proje danışmanı ve uluslararası onursal jüri üyesi olarak görev yapmıştır. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi kuruluş aşamasında yerleşke tasarım projelerini ve peyzaj uygulamasını gerçekleştirmiştir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesinde peyzaj tasarım ve uygulama çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Atatürk Üniversitesinin yanı sıra Erzurum kent merkezi ve ilçelerinde çok sayıda uygulanmış peyzaj projeleri bulunmaktadır. 5 yıl süre ile Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlık görevini yürütmüştür. Birçok kamu kurum ve kuruluşlarında danışmanlık görevleri yürütmüştür. 15 Doktora tezi, 17 yüksek lisans tezi yürütücülüğünü tamamlamıştır. Çeşitli bilimsel platformlarda yayınlanmış 300 civarında çalışması bulunmakta olup, bu çalışmalardan 30 tanesi SCI-SCI Expanded sınıfındadır.  İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Bülent ÇAVUŞOĞLU​kimdir?

Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, 1973 yılında Erzurum’da doğmuştur. İlköğrenimini İstanbul’da, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra lisans derecesini 1994 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden almıştır. 1996 yılında MEB bursiyeri olarak ABD’ye giden Dr. Çavuşoğlu, yüksek lisansını Illinois Institute of Technology (IIT)'de ve Doktorasını University of Illinois at Chicago (UIC) 'da Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (ECE) alanında tamamlayarak 2005 yılında Atatürk Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde göreve başlamıştır. 2016-2018 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü olarak görev yapmıştır. 2020 yılından itibaren Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Haberleşme, sinyal/görüntü işleme, bilgisayar ağları, 5G ve 6G konularında çalışmalar yapan Prof. Çavuşoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Yüksel GÖKTAŞ kimdir?

15 Aralık 1975 Muğla/Milas doğumlu olan Yüksel Göktaş, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Eğitimi Bölümü’nden 1998 yılında mezun olmuştur. Değişik bilişim firmalarında teknik eleman, MEB’de Bilgisayar Öğretmeni olarak da çalışmıştır. 2003 yılında ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde yüksek lisansını, 2006 yılında da aynı bölümde doktora eğitimini tamamlamıştır. 2005-2006 yılları arasında ABD’nin Purdue Üniversitesi Öğretim Teknolojileri bölümünde misafir araştırmacı olarak çalışmalarda bulunmuştur. 2007-2021 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Mayıs 2021 yılından itibaren de aynı üniversitenin Yazılım Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. Dr. Göktaş evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilen Göktaş’ın, judo, doğa yürüyüşleri, yüzmek ve seyahat etmek en önemli hobilerindendir.

Prof. Dr. Reyhan KELEŞ kimdir?

Samsun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tokat/Zile’de tamamladı. 2004 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2005-2009 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı. 2008 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı’nda “Şeyhülislâm Yahyâ, Cevrî ve Nedîm Divanları’nda Gönül” adlı çalışmayla Yüksek Lisansını tamamladı. 2013 yılında “Divan Şiirinde Lafzî Âyet ve Hadis İktibasları” adlı çalışmayla Doktor unvanını aldı ve aynı yıl Dr. Öğr. Üyesi olarak göreve başladı. 2018 yılında Doçent, 2024 yılı Ocak ayında Profesör oldu. Halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesidir. Reyhan Keleş’in uluslararası yayınevlerinden çıkan 14 kitabı, ulusal-uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleleri ve çeşitli bilimsel sempozyumlarda yayınlanmış bildirileri bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası projelere yürütücü ve araştırmacı olarak katkı sağlamıştır. Reyhan Keleş’in, kitap editörlükleri, kitap bölümleri, ansiklopedi madde yazarlıkları, çeşitli panel, konferans ve seminerleri vardır.
Evli ve bir çocuk annesidir.

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum