1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Av. Mesut Öner Baro Başkanlığına aday
Av. Mesut Öner Baro Başkanlığına aday

Av. Mesut Öner Baro Başkanlığına aday

13 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Erzurum Barosu seçimleri ile yeni baro başkanı belli olacak. Mevcut Başkan Talat Göğebakan’ın yeniden aday olmayacağı baro seçimlerinde adaylığını açıklayan Av. Mesut Öner, önceliğinin genç avukatlar olduğunu söyledi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Barosu 51. Olağan Genel Kurulu 12 Ekim Cumartesi günü toplanacak. 13 Ekim’de ise yeni baro başkanının belli olacağı seçim tüm avukatların katılımı ile Erzurum Barosu Hizmet Binasında gerçekleştirilecek. Oy kullanımı ise saat 9.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek.

Doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmek için Erzurum Baro Başkanlığına adaylığını açıkladığını ifade eden Avukat Mesut Öner, kazandığı deneyimlerle Erzurum Barosunun kurumsal gücünü daha ileriye taşımak istediğini dile getirdi.

“Dürüst rekabetin sağlayacağız”

Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm meslektaşlarını kucaklayacağını kaydeden Öner, “Baromuzun kurumsal gücünü daha ileriye taşıyacağız.  Mesleki etik standartlarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla; reklam yasağı, ücret tarifelerine uygunluk, meslek kurallarına uyum gibi temel alanlarda denetim sağlayacağız. Meslektaşlarımız arasında dürüst rekabetin sağlanması, mesleğin değerinin korunması ve meslek kurallarının ciddiyetle uygulanmasını. Güvence altına almak en önemli önceliklerimizden olacaktır” diye konuştu.

“Güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlayacağız”

‘Avukat Hakları Merkezi’ başta olmak üzere tüm kurul ve komisyonları, kurumsal yapıya uygun yönergeler doğrultusunda, sistematik hale getirilerek etkinleştirileceğini dile getiren Mesut Öner, Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımızın yanında olarak, bu zor süreci birlikte yürütmekle beraber, onlara gelir sağlayacak projeler geliştirerek, güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlayacağız. Nitelikli bir şekilde sisteme dâhil edilmeleri için, etkin staj eğitimi ile birlikte, gerekli tüm meslek içi eğitimleri uygulamalı olarak vereceğiz. Adli yardım ve CMK hizmetlerinde, pozitif ayrımcılık yaparak, öncelikli destek vereceğiz. İlk adli yardım görevlendirmelerinde, peşin ödeme yapılmasını sağlayacağız. Büro açma imkânı olmayan arkadaşlarımıza büro alanları oluşturarak, faaliyetlerini rahatça yürütmeleri sağlayacağız” dedi.

Mesut Öner Kimdir?

1980 yılında Erzurum’un Palandöken ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamlayan Öner, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2003 yılında serbest muhabirliğe başlayan Mesut Öner halen aktif olarak avukatlık görevini sürdürmekte. Evli ve 3 kız çocuğu sahibi.

Mesut Öner’in Erzurum Baro Başkanlığında aldığını görevler ise şöyle:

2012 - 2014 Erzurum Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği

2012 – 2013 Erzurum Barosu Saymanı

2013 – 2014 Erzurum Barosu Başkan Yardımcılığı

2018 – 2021 Erzurum Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği

2018 – 2021 Erzurum Barosu Genel Sekreterliği

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.