1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Aziziye'e vurulan tedmal darbesinden sonra İlk açıklama geldi
Aziziye'e vurulan tedmal darbesinden sonra İlk açıklama geldi

Aziziye'e vurulan tedmal darbesinden sonra İlk açıklama geldi

Erzurum Ilıca Termal Turizm Merkezi’nin statüsünün Cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal edilmesine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den açıklama geldi.

A+A-

Erzurum Ilıca Termal Turizm Merkezi’nin statüsünün Cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal edilmesine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den açıklama geldi. Sekmen, belirli bir alanın tarıma açılması için turizm statüsünden çıkarıldığını söyleyerek, “Tarım yapılabilmesi için de oranın turizmden çıkması lazım. Bizim orada 100 dönüm bir sera yapma girişimimiz var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca Termal Turizm Merkezi’nin statüsü iptal edildi. Pusula Gazetesi’nin gündeme getirdiği karar doğrultusunda Erzurum Ilıca bölgesinde termal turizm merkezi olarak tanımlanan alanlar artık bu statüye sahip olmayacak ve bölgeye yatırım yapmak isteyen girişimcilere teşvik sağlanmayacak.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 4’üncü Turizm Bakanları Toplantısı’nda 2025 EİT Turizm Başkenti seçilen Erzurum’da böyle bir karar verilmesi kamuoyunda tepkilere neden olurken ilk açıklama Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den geldi.

AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Erzurum’ konulu basın toplantısında konuşan Sekmen, “Burada bir sera yapılmıştı. O seralar turizm alanı ilan edilmiş. Bataklık bir alan. Orada ancak tarım yapılabilir. Tarım yapılabilmesi için de oranın turizmden çıkması lazım. Sadece o alan çıkarıldı. Diğer alanlar turizm alanı içerisinde. Bizim orada 100 dönüm bir sera yapma girişimimiz var. Orada mevcut çıkan 40 derece bir su var. Bundan çıkan bir buhar var. Bu buhar şu an boşa harcanıyor. Biz o buharı kullanmak suretiyle 100 dönümlük bir sera yapmayı hedefliyoruz. Arzumuz da sebzemiz kış döneminde Antalya’dan, Adana’dan gelmesin. Domates, biber, fasulye, patlıcan, salatalık gibi ürünler ekilecek. Onun için çıkarıldı” dedi.

Alanı tarım arazisi ilan edilmesiyle bankalardan kredi alabileceklerini kaydeden Sekmen, “Çünkü banka kredisi alamıyorduk. Bankalar şu anda sera kuranlara faizsiz 7 yıl vadeli kredi veriyor. 2 yıl ödemesiz, geri kalan 5 yıl da taksitle ödeniyor. Bundan faydalanmak için orayı turizm statüsünden çıkarttık. Çıkarılan da tarım alanı. Tarım alanı geçmişte turizm alanı ilan edilmiş” diye konuştu.

Manolya BULUT -Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.