1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. BODRUM'DA ZARAR VERİLEN AĞAÇLARDA İNCELEME
BODRUM'DA ZARAR VERİLEN AĞAÇLARDA İNCELEME

BODRUM'DA ZARAR VERİLEN AĞAÇLARDA İNCELEME

Bodrum Belediyesi tarafından Eskiçeşme Mahallesinde bulunan dört ağaç incelemeye alındı

A+A-

Gazete Güncel- Eskiçeşme Mahallesi Sadi Irmak Caddesi üzerinde kaldırımda yer alan dört ağaca zarar verildiği ve ağaçların kurumaya başladığı ihbarı üzerine Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Ağaçlarla ilgili tespit tutanağı hazırlayan ekipler, ağaçlara zarar verenlerin tespitini yapabilmek için de inceleme başlattı.

Yapılan incelemede; ağaçların Ficus nitida (Sokak Benjamini) olduğu, gövde çevreleri 83-95 cm, yaklaşık boylarının 480 cm- 580 cm yaşlarının 15-20 yıl olduğu görüldü. Ağaçların gövde ve kök boğazı bölümlerinde bazı ağaçlarda 3’er adet bazı ağaçlarda 4’er adet tahminen matkapla açılmış 12 mm çaplı, yaklaşık 10-14 cm derinliğinde delik açılmış olduğu, bazı delik kenarlarında sıvı akıntısı olduğu görüldü. Cadde üzerinde yapılan incelemede aynı özellikteki diğer ağaçlarda herhangi zarar veya kuruma görülmedi.

Ekipler, ağaca zarar verenlerin tespiti için yoğun bir çalışma başlattı.

“Doğaya ve çevreye zarar verenlere müsamaha yok”

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, doğaya ve çevreye zarar verenlere asla müsamaha göstermeyeceklerini ifade ettiği açıklamasında şunları söyledi:

“Küresel iklim krizinin etkileri tüm dünyayı sarmışken, yeşile hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız varken yollarda, dağlarda, ormanlardaki yeşilimize, doğamıza, tam ifadesiyle nefes ve oksijen kaynaklarımıza zarar veriliyor olması kabul edilemez bir durumdur. Çalışma arkadaşlarımız ihbarı alır almaz bölgeye intikal ederek tespitlerde bulundu. Bundan sonraki süreçte de bu ağaçlarımıza zarar verenleri bulmak için yoğun bir şekilde çalışacağız.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.