1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Canlı yayında bomba iddia: İki belediyeye daha kayyum atanacak
Canlı yayında bomba iddia: İki belediyeye daha kayyum atanacak

Canlı yayında bomba iddia: İki belediyeye daha kayyum atanacak

MHP'li avukat Cem Kaya, Hakkari Belediyesi'nin ardından iki belediyeye daha kayyum atacağını öne sürdü

A+A-

Gazete Güncel- Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış görevden alınarak yerine kayyum atandı. MHP'li Cem Kaya TV100'de katıldığı programda, iki belediye başkanının daha görevden alınarak yerine kayyum atanacağı iddiasını ortaya attı. 

 

Kaya'nın iddiaları şöyle: 

"Bir öngörü olsun Van Büyükşehir Belediye Başkanı da görevden alınacak' diyen Cem Kaya, 'çünkü hukukla konuşuyorum, Yargıtay kararı geliyor dedi. 'PKK sizi tükürüğüyle boğar diyen Abdullah Zeydan hakkında Yüksek Seçim Kurulu'nun topa taca attığını ve Yargıtay kararını bekleyelim dediğine vurgu yapan Cem Kaya, 'hadi geliyor Yargıtay kararı. Göreceğiz Van'da. Mardin'de Ahmet Türk için de geliyor. O da 20 yıl ceza aldı."

NE OLMUŞTU?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) Hakkari Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında pazartesi sabahı, Van'da bir yakının evinde gözaltına alındı. Hakkari Valisi Ali Çelik ise İçişleri Bakanlığı kararıyla Belediye Başkan Vekili olarak atandı.

 

Akış, hakkında 2014 yılında Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından dava açılmıştı. 

Mahkeme heyeti, 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', suçundan Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutuklanmasını hükmetti. Karar sonrası Akış, adliye binası önünde zırhlı araca bindirilerek Van Cezaevi'ne gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.