1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. CHP'li Kılıç: Toplu taşıma işini bize versin
CHP'li Kılıç: Toplu taşıma işini bize versin

CHP'li Kılıç: Toplu taşıma işini bize versin

CHP'li Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ilçeye otobüs seferlerini iptal eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Kılıç, "Beni yıldıramaz" dedi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Çat ilçesine sefer yapan G13 hattını iptal etmesi, ilçede ulaşım krizine yol açtı.

Özellikle öğrenciler, yaşlılar ve işe gitmek zorunda olan vatandaşlar bu karardan olumsuz etkilendi. Halk mağdur olurken, Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Mehmet Sekmen hakkında hukuki süreci başlatacaklarını açıkladı.

Başkan Kılıç, “Halkın ulaşım hakkının elinden alınması kabul edilemez. Öyle ki, Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu karar, ilçemizdeki toplu ulaşım sorunlarını daha da derinleştirecek. Mehmet Sekmen bu haksız ve hukuksuz kararıyla halkımızı mağdur edilmiştir.  Ancak beni yıldıramaz, bu İlk değil” dedi.

 

 

Toplu taşıma hizmetinin Büyükşehir Belediyesinin görev, yetki ve sorumluluğunda olduğunu anımsatan Başkan Kılıç, şunları söyledi.

 

"Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevini yerine getirmemesi ve ilçemize ayrımcılık uygulaması hukuki ve etik değildir. Kaldı ki Erzurum Büyükşehir Belediyesi mezarlık hizmetleri ile kırsal yolların yapım ve bakımını keyfi bir şekilde ilçe belediyelerine devretmişken, bu kadar önemli ve hayati bir konu olan toplu taşıma hizmetini yerine getirmemesi ve ilçe belediyelerine devretmemesi düşündürücüdür. Toplu taşıma hizmetini Çat Belediyesi olarak bize devrederlerse, bu hizmeti hakkıyla ve layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Büyükşehir’in yaptığı bu haksızlığı ve hukuksuzluğu gidermek için Çat halkının yanında duracağız ve bu yanlışa karşı yasal yollara başvuracağız.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum