1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Devlet Discord'a el attı
Devlet Discord'a el attı

Devlet Discord'a el attı

Dört bakanlık, internetin suç bataklığı haline dönüşen Discord uygulamasına önlem almak için ortak çalışma başlattı.

A+A-

Gazete Güncel- AKŞAM'ın gündeme getirdiği çocuklara şiddet, tehdit ve istismarın merkezi haline gelen 'Discord' platformu ile ilgili Ulaştırma, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları harekete geçti.

Son dönemlerde genç ve çocukları sanal dünyada hedef alan siber haydutlar çeşitli dijital platformları suç merkezi haline getirdi. Buna son örnek ise AKŞAM'ın "İnternet Bataklığı Discord' başlığı ile manşetine taşıdığı anlık mesajlaşma uygulaması oldu. Yaklaşık 300 milyon kullanıcısı olan 'discod'u mesken tutan sapkın ve pedofili eğilimli kişiler çocukları sanal odalarda tuzağa düşürüyor. Kız çocuklarını, cinsel istismar, şiddet ve suça sürükleyen siber zorbaların mesken tuttuğu dicord ile ilgili Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaptı. Uraloğlu, AJet'in, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Bosna Hersek'in Tuzla kentine yaptığı uçuşta, gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismarın merkezi haline gelen Discord ile ilgili gerekli adımların atılacağını söyledi.

'DİSCORD' ZİRVESİ

Konuya ilişkin, İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarını belirten Uraloğlu, "İçeriğine baktığımızda neler paylaşıldığına bakınca dehşete düşmemek elde değil. Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz" dedi. Ailelere uyarıda bulunan Uraloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

AİLELERE UYARI

"Aileler, çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler."

Bakan Uraloğlu Türkiye'de kullanılan tüm sosyal medya platformlarının girişimler sonucu temsilci atadığını da açıkladı. Uraloğlu, "Türkiye'de şuanda 8 sosyal medya platformu var. Temsilci atamayan sosyal medya platformu kalmadı" diye konuştu.

MECLİS'TE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası açıklamasında, "Çocukların korunmasıyla ilgili olarak hassasiyetlerimizi üst düzeyde tutmaya devam ediyoruz. Çocuklara dönük olarak araştırma komisyonu kurulması için grubumuz Meclis'te girişimde bulunacak. Çocukların korunmasına dönük olarak bunun gerçekleşmesi sağlanacak" dedi.

AİLE BAKANLIĞI'NIN 'DUY' HATTI DEVREDE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da gençleri internet ortamında tuzağa düşürmeye çalışan, istismar, tehdit ve şantajda bulunanlara yönelik 'DUY' ihbar hattını devreye soktu. '0 530 918 11 17' numaralı DUY ihbar hattına gelen şikayetler emniyetin Bilişim Suçlarla Mücadele birimi ve BTK'ya bildiriliyor. Bakanlık Discord üzerinden kurgu video ile gündeme gelen 14 yaşındaki kız çocuğunu da destek programı kapsamında takip ve korumaya aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.