1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Doğu'da otobüs firmalarına ceza yağdı
Doğu'da otobüs firmalarına ceza yağdı

Doğu'da otobüs firmalarına ceza yağdı

Kurban Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüs seyahat firmalarını radarına alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, fahiş fiyat uygulayan firmalara suçüstü yaptı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde denetlenen 100 işletme ve otobüse fahiş fiyat uygulandığı gerekçesiyle

A+A-

Gazete Güncel- Kurban Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüs seyahat firmalarını radarına alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, fahiş fiyat uygulayan firmalara suçüstü yaptı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde denetlenen 100 işletme ve otobüse fahiş fiyat uygulandığı gerekçesiyle para cezası kesildi. Ceza kesilen firmaların yüzde 75’ini Erzurum işletmeleri oluşturdu.

Kurban Bayramında 14-23 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelinde 107 bin 896 otobüs seferi gerçekleştirilirken, bu seferlerde 3 milyon 782 bin 90 yolcu taşındı. Vatandaşların bayram boyunca rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk etmelerini sağlamak için çalışmalar titizlikle yürütüldü. Ülke genelinde 9 günlük tatil boyunca karayolları ve yolcu taşımacılığında tedbirler üst düzeye çıkarıldı, denetimler artırıldı.

Bakanlık denetledi

Fahiş fiyatlarla bilet satışının engellenmesi ve korsan taşımacılığın önüne geçilmesi amacıyla Türkiye genelinde 13 bin 855 otobüs Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı ekipler tarafından denetlendi. Yapılan denetimlerde kurallara uymayarak yüksek fiyattan bilet satışı gerçekleştiren ve korsan taşımacılık yapan otobüs işletmecilerine toplam 23 milyon 453 bin 8 lira idari para cezası uygulandı.

Firmaların çoğunluğu Erzurum’dan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri de Doğu Anadolu Bölgesi illerinde bayram boyunca denetimlerini sürdürdü. U-ETDS üzerinden elektronik şekilde yapılan denetimlere ilave olarak yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında denetim yapıldı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde 100 işletmeye ait 400 otobüs denetlendi. Yapılan denetimlerde belirlenen ücret tarifesine uymayarak fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen 100 adet işletme ve otobüse idari para cezası uygulandı.   

Öte yandan fahiş fiyat gerekçesiyle idari para cezası uygulananların yüzde 75’ini Erzurum firmaları oluşturdu.

Manolya BULUT -Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.