1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. DSİ Genel Müdürü, Erzurumlu çiftçiyi gururla paylaştı
DSİ Genel Müdürü, Erzurumlu çiftçiyi gururla paylaştı

DSİ Genel Müdürü, Erzurumlu çiftçiyi gururla paylaştı

Erzurum Pasinler Kavuşturan Mahallesi Muhtarı Sefa Taşcı modern sulamanın faydalarını anlattı, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta gururla paylaştı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da modern sulama sistemleri yaygınlaştırılıyor. Pasinler Kavuşturan Mahallesi Muhtarı Sefa Taşcı, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere DSİ Genel Müdürlüğünün katkılarıyla arazisine kurduğu modern sulama sistemlerinin faydalarını anlattı. Yeni sistemle birlikte ürün yelpazesinin genişlediğini belirten Taşçı’yı DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta örnek gösterdi.

Balta, “Modern sulamanın faydalarını dadaşlar diyarından Pasinler-Kavuşturan Mahallesi Muhtarımız Sefa Taşçı'dan dinliyoruz. Çiftçilerimize selamlarımızı gönderiyor, bereketli bir sulama ve hasat sezonu diliyorum” dedi.

Ürün çeşitliliği arttı

Muhtar Taşçı konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Sulama birliğinden aldığım modern sistemi arazime getirdim, kurdum ve kullanmaya başladım.  Bu öyle bir hizmet ki, burada yağmurlama ile sulama yapılırken bizler başka işlerimizle de ilgilenebiliyoruz. Önceden kürekle, çizmeyle, sıcağın altında bin bir zahmetle çalışıyorduk. Şimdi artık ona gerek kalmadı. Modern yağmurlama sulama sistemleriyle tanıştık. Burası susuz bir bölgeydi. Önceden burada sadece susuz tarım yapılarak arpa, buğday ekilirdi. Şimdi yeni sistemle ürün yelpazemiz genişledi. Şeker pancarı, ayçiçeği, patates, mısır gibi ürünlerle de tanıştık. Bize bu hizmeti getirmiş olan başta devlet büyüklerimiz ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.  Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.