1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Düştüğü Gün Ulaşılmış!
Düştüğü Gün Ulaşılmış!

Düştüğü Gün Ulaşılmış!

Malatya'da yürütülen Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Yazıcıoğlu'nun helikopterine düştüğü gün ulaşıldığı kesinleşti.

A+A-

Erzurum Güncel - Malatya'da yürütülen BBP lideri  ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Enkazın, kazanın olduğu gün bulunduğunu gösteren belge, savcılığa ulaştı. İddialara göre belgede, 25 Mart'ta olay yerine giden iki askerî helikopterin görev çizelgesi var. BBP'nin Köşk'e sunduğu belgenin de bu çizelge olduğu ileri sürülüyor.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 3 yıl önce hayatını kaybettiği yla ilgili şüpheler artıyor. 3 gün boyunca aranan enkazın aslında kaza günü bulunduğu ancak gizlendiğine ilişkin yeni bir belgenin, soruşturmayı yürüten Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştığı belirtiliyor. 



Edinilen bilgilere göre, savcılığa gönderilen askerî görev çizelgesi kayıtlarında, arama-kurtarma çalışmalarına katılan iki askerî helikopterin 25 Mart günü enkazın bulunduğu bölgede olduğu net bir şekilde görülüyor. çizelgede, helikopterlerin güzergâhı, üslerinden kalkış ve üslerine iniş saatleri yer alıyor. Söz konusu belgenin, geçtiğimiz aralık ayında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğu belge olduğu iddia ediliyor. Destici, Köşk ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanı'na verdikleri ve içeriği açıklanmayan belgenin olayı tamamen aydınlatacağını savunmuştu.

Merhum Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin aynı gün bulunduğuna ilişkin şüpheleri artıran bir başka belge, daha önce gün yüzüne çıkmıştı. Genelkurmay Başkanlığı'nca hazırlandığı belirtilen 'Gizli' ibareli sunum dosyasında kazanın meydana geldiği 25 Mart 2009'da, olay bölgesi ve çevresindeki hava araçlarının radar izlerini gösteren belge kamuoyuna yansımıştı. Söz konusu dokümanda arama kurtarma faaliyeti için Malatya'dan kalkan iki Sikorsky tipi hava aracının saat 21.58 ve 21.47-21.58 arasında enkaz bölgesinde olduğu görülüyordu. Radar belgesinde belirtilen uçuş mesafesinden, askerî hava araçlarının enkazın yaklaşık 330 metre üstünde seyir yaptığı dikkat çekiyordu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın verilerine göre kazanın olduğu gün, enkazın aranacağı bölge 1 kilometrekareye kadar indirildi. İki gün boyunca yanlış yerin aranmış olması, helikopteri gören köylülerin beyanlarına itibar edilmemesi kuşkuları artıran delillerin başında geliyor.

öte yandan soruşturma kapsamında, savaş uçaklarının bir helikopteri düşürüp düşüremeyeceğini tespit etmek için bilirkişi heyeti oluşturuldu. Genelkurmay, 25 Mart günü kaza bölgesine 28,5 km mesafede üç savaş uçağının bulunduğunu bildirmişti. Ancak askerî radarların helikopterin düştüğü saat 15.03 sularında 4 dakika boyunca arızalandığı, bu yüzden 15.03.02 ile 15.07.40 arasında görüntü alınamadığını savunmuştu. 

15 DAKİKALIK MUHSİN YAZICIOĞLU GöRüNTüLERİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.