1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Egemen Bağış'a ne oldu?
Egemen Bağış'a ne oldu?

Egemen Bağış'a ne oldu?

Dönemin yılmaz muhalifi ardından AKP ile yanaşan Metin Feyzioğlu, Çekya Prag'a büyükelçi olarak Egemen Bağış'ın yerine atandı. AKP'li Bağış'a ne görev verileceği ve nerede olduğu merak konusu oldu.

A+A-

Gazete Güncel- Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun 27 Temmuz 2024'te Çekya'nın başkenti Prag'a büyükelçi olarak atanacağı söylendi.

Görevlendirmeyi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın tebliğ ettiği de haber yapıldı.

Fakat haberlerin ardından Resmi Gazete'de bir karar çıkmadı.

AKP'nin tartışmalı isimlerinden Egemen Bağış'ın Temmuz 2024'ten beri Prag Büyükelçiliğini sürdürmeye devam etti.

screenshot-2024-10-25-at-09-33-07-1-egemen-bagis-egemenbagis-x.png
Egemen Bağış, Prag Büyükelçisi olarak aldığı ödülü iki gün önce X hesabından paylaştı. Haberi de Anadolu Ajansı yaptı

Geçen aylarda çıkan haberlede Bağış'ın yeni görev yeri ve bundan sonra artık ne yapacağı da belirtilmedi.

BAĞIŞ'A NE OLACAĞI AYLARDIR BELİRSİZ

Bağış'ın yeirne Feyzioğlu gelecek haberlerinin ardından çevresine de "Bundan sonraki süreçte de bizim çizgimizde bir değişiklik olmaz" dediği öne sürüldü.

Resmi Gazete'de gece yarısı (24 Ekim'i 25 Ekim'ee bağlayan gece) atamalar yapıldı. Temmuz'da yer alan haberler gibi FeyzioğluBağış'ın yerine atandı. Bağış'a bir görevlendirme olmadı.

Aylar önce çıkan haberin neden şimdi resmiyete kavuştuğu ve Bağış'ın şimdi ne yapacağı merak konusu oldu.

thumbs-b-c-4d9f3049d80749026a38f3b08c654baf.jpg
Egemen Bağış

AKP'nin eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, yıllar önce adı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile gündeme gelmişti.

AKP, yolsuzluk iddialarının FETÖ'cülerin bir propagandası olduğunu dile getirmişti. FETÖ'cüler o dönem ses kayıtları servis etmiş, Bağış'ın Kuran'la dalga geçtiği iddia edilmişti. Bağış'ın "Bakara marakara" dediği ileri sürülmüştü.

Türkiye'nin ilk Avrupa Birliği (AB) bakanı ve AB başmüzakerecisi olan Bağış, 2019'da Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği görevine atandı.

Bağış, servis edilen kayıtların montaj olduğunu belirtip şunları ifade etmişti:

"Bunun defalarca bir düzmece montaj olduğu belgelendi. Bize iftira atanlar önce kendi günahları ile ilgili tövbe etsinler. Biz kendi tövbemizi tövbe etmemiz gereken makamlara yaparız. Günahsız olduğumuzu iddia etmiyoruz. Günahlarımız vardır. Onlarla ilgili tövbeyi de ancak Allah’a yaparız. Biz inancımızı kimseye sorgulatmayız”

EGEMEN BAĞIŞ KİMDİR?

Egemen Bağış, 23 Nisan 1970 doğumlu olup Türk siyaset sahnesinde tanınan bir isimdir. Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecisi olarak görev yapmıştır. Babası Abdullah Bağış, 1974-1979 yılları arasında Adalet Partisi'nin desteğiyle Siirt Belediye Başkanlığı yapmıştır. Bağış, lisans eğitimini New York City Üniversitesi’nin Baruch College İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları bölümünde tamamlayıp, Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. 2002’de İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş, Ocak 2009’da Avrupa Birliği ile tam üyelik görüşmelerini yürütmek amacıyla Devlet Bakanı ve Başmüzakereci olarak atanmıştır. Daha önce AKP'de Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş ve aynı zamanda partinin en üst yürütme organı olan Merkez Yürütme Kurulu'nda yer almıştır.

22. Dönem Türkiye-ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak görev alan Bağış, bu dönemde ayrıca NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Transatlantik Komitesi Başkanlığı ve NATO-PA Türk Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi’nde Danışma Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca New York'ta bulunan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun Başkanlığı'na iki kez oy birliği ile seçilmiştir.

 

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.