1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Aziziye için flaş karar!
Erzurum Aziziye için flaş karar!

Erzurum Aziziye için flaş karar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'un 'Ilıca Termal Turizm Merkezi' statüsünü iptal etti. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Gazeteci Onur Sağsöz, tepkisini köşesinde ortaya koydu.

A+A-

Gazete Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan ‘Cumhurbaşkanı Kararı'na göre aralarında Erzurum’un da bulunduğu üç farklı ilde yer alan turizm merkezinin statüleri iptal edildi. İŞTE DETAYLAR

 

DÖNEMİN CUMHURBAŞKANI TURGUT ÖZAL İMZALAMIŞTI

 

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre Ordu Akkuş Argın Yaylası Turizm Merkezi, Erzurum Ilıca Termal Turizm Merkezi ile Yozgat Boğazlıyan Bahariye Cavlak Turizm Merkezi'nin statüleri iptal edildi.

 

2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nun 3’üncü maddesi gereğince alınan karar Erzurum’da soğuş duş etkisi yaptı.

 

 

Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından ‘Termal Turizm Merkezi’ olarak ilan edilen Ilıca’da dönemin AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın girişimleriyle turizm yatırım alanları oluşturulmuştu.  

 

Alınan iptal kararı doğrultusunda, Ilıca bölgesinde termal turizm merkezi olarak tanımlanan alanlar artık bu statüye sahip olmayacak ve bölgeye yatırım yapmak isteyen girişimcilere teşvikler sağlanmayacak. HABER MERKEZİ

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.