1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Milletvekilleri seyir ediyor: Dışarıdan bir atama daha!
Erzurum Milletvekilleri seyir ediyor: Dışarıdan bir atama daha!

Erzurum Milletvekilleri seyir ediyor: Dışarıdan bir atama daha!

Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet Yer, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü oldu. Yer'in Düzceli olduğu öğrenildi.

A+A-

Gazete Güncel- Yaklaşık 7 yıl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapan Cemal Almaz’ın Samsun’a atanmasıyla Osman Codur’un vekaleten yürüttüğü göreve Düzceli tarih öğretmeni Ahmet Yer getirildi.

Fikret Öztürk ve Cemal Almaz’dan sonra üçüncü kez bir öğretmenin atandığı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ilgili ‘Milli Eğitimin arka bahçesi’ yorumları yapıldı.

Kütüğü Erzurum olan isimleri şehirlerinde görevlendirmeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Erzurum için bir kez daha öğretmen tercih etmesi rahatsızlık uyandırdı. 

Erzurumlu olmayıp yıllardır şehirde turizmle içiçe olan liyakat sahibi onlarca ismin bu görev için beklediği bilinirken, tarih öğretmeni Ahmet Yer’in il müdürlüğüne atanması ‘siyasi’ olarak değerlendirildi. Başta Atatürk Üniversitesi olmak üzere sektörü yakından tanıyan bir çok isim, öğretmen atamasıyla hayal kırıklığı yaşadı. 

Öte yandan Düzce'nin Yığılca ilçesinde doğan Ahmet Yer’in, 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olduğu öğrenildi. Haber: Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.