1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’a Çağrı Merkezi Yatırımı
Erzurum’a Çağrı Merkezi Yatırımı

Erzurum’a Çağrı Merkezi Yatırımı

Dış kaynaklı çağrı merkezi operasyonları ve iletişim hizmetleri sunan Procat Satış Direktörü Nilgün Yorulmaz ve Net Call Center Genel Müdürü Esat Kubilay YORGA Başkan Özakalın’ı ziyaret etti.

A+A-

Gazete Güncel- Ziyarette, iki firmanın ortak konsorsiyum ile Erzurum’a önemli bir yatırım kararı aldığı belirtildi. İlk etapta 300 kişiyi istihdam etmeyi planlayan iki firma, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun (İŞKUR) destekleriyle şehirde çağrı merkezi faaliyetlerini başlatacak.

 

ETSO ve İŞKUR’dan Tam Destek

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, bu yatırımın Erzurum’un ekonomik gelişimi ve iş gücü piyasası açısından büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. "Erzurum’a yatırım yapmak isteyen Procat ve Net Call Center firmalarına her türlü desteği sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu tür yatırımlar, şehrimizin iş gücüne katkı sağlayacak ve gençlerimiz için önemli istihdam olanakları yaratacaktır" dedi.

İŞKUR da, bu yatırımın istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması yönündeki etkilerini desteklemek amacıyla gerekli tüm desteği vereceğini belirtti. ETSO ve İŞKUR’un koordineli çalışmaları ile yatırım sürecinin hızla hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

Çağrı Merkezi İçin Yer İncelemesi

Procat ve Net Call Center yetkilileri, Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulması planlanan çağrı merkezi için yer incelemelerinde bulundu. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, 1. OSB Başkanı Murat Urkuç ve firma yetkilileri, bölgedeki potansiyel yerleri gezerek uygun alanlar üzerinde değerlendirmeler yaptı. Yatırım için tahsis edilecek yerin, çağrı merkezinin büyüklüğü ve operasyonel ihtiyaçlarına uygun olması amacıyla titiz bir inceleme süreci yürütüldü.

Başkan Özakalın, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri’nin bölgenin ekonomik büyümesine katkı sağlayacak bu tür yatırımlar için hazır olduğunu belirterek, "Çağrı merkezinin kurulmasıyla birlikte Erzurum, yeni istihdam olanakları ile ekonomik açıdan güçlenecek. Gençlerimize iş imkânı sağlamak bizim için en önemli hedeflerden biridir" şeklinde konuştu.

ETSO ve İŞKUR’un sağladığı desteklerle bu yatırımın kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanıyor. İki firmanın operasyonel faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte Erzurum, çağrı merkezi hizmetleri alanında önemli bir merkez olma yolunda ilerleyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.