1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'a Uçak yok problem çok!
Erzurum'a Uçak yok problem çok!

Erzurum'a Uçak yok problem çok!

Yüksek irtifa kampı için Erzurum’a gelen kulüpler, sefer sayılarının azlığının azizliğine uğruyor.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum artık özellikle yaz dönemlerinde yüksek irtifa merkezi sayesinde gözde kamp merkezlerinden biri oldu.

Her yıl süper lig takımları başta olmak üzere çok sayıda profesyonel lig ekiplerinin akınına uğrayan Erzurum’un, uçak problemi sebebiyle yüzü artık gülmez oldu. Özellikle sefer sayılarının azlığı sebebiyle ya bazı takımlar gelemiyor ya da gelenler türlü türlü işkenceler ile karşılaşıyor. Seferlerin az olması nedeniyle bazı kulüplerin önümüzdeki yıl yaz kampı dönemlerini başka yerlerde yapmanın hesabı içerisinde oldukları gözlenirken, bu konuda yetkililerin elinden bir şey gelememesi başa dert oldu.

Akça dert küpü

Problemlerin kaynağı olan ve Erzurum’un imajını da sarsar hale gelen sefer sayısı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Sway Otel Genel Müdürü Ömer Akça, ‘’Artık fiyatını boşverdik. Hangi fiyat olursa olsun kulüpler , takımlar Erzurum’a kamp için gelecekler ama sefer sayısının azlığı büyük sorun. Yakın tarihte Erzurum’a kamp için bir çok kulüp başkanı, teknik direktör ve menajer ya zamanında uçak olamadığı için gelemedi, ya da gidemedi. Bizim otelde kamp yapıp da Erzincan’dan, Trabzon’dan, Kars’tan giden kulüp yöneticileri oldu. Hatta bazı takımların bazı yeni transfer edilen oyuncuları uçak olmadığı için Erzurum’a geç geldiler’’ diye konuştu.

THY bildiğini okuyor

Esasında gerek siyasilerin, gerek Vali Mustafa Çiftçi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in uçak konusunda duyarlı olduklarını, gerekli girişimlerde bulunduklarını gözlemlediklerini de anlatan Ömer Akça, ‘’Ne varki ne yapılsa bir netice alınmıyor. Özellikle Türk Hava Yolları kendi bildiğini okuyor. Bu gidişe son verilmesi gerekir. 2025 yılı için Turizm başkenti ilan edilen Erzurum bu uygulamayı hak etmiyor’’ değerlendirmesinde bulundu.

Dal’dan zorunlu iniş!

Yüksek irtifa merkezi için artık tehlike sinyalleri veren uçak problemini yaşayan en son kişilerden biri de Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal oldu. Erzurumlu iş insanı Metin Taş’ın vefat eden babasının cenazesine katılmak üzere önceki gün İstanbul’a giden Ahmet Dal, dönüş için Erzurum’a uçak bileti bulamadı. Son çare Erzincan’da karar kılan Dal, bugün Erzurum’a gelecek ama ineceği hava meydanı Erzurum değil, Erzincan hava meydanı olacak. Dal, duruma tepki göstererek, uçak sefer sayıları konusunda yakındı, bu sorunun bir şekilde çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Vedat Refayeli/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum