1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'a zorunlu iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı
Erzurum'a zorunlu iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Erzurum'a zorunlu iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Hindistan'dan Almanya'ya giden ve bomba ihbarı nedeniyle Erzurum'a zorunlu iniş yapan yolcu uçağındaki arama çalışmalarının ardından, yapılan bomba ihbarının asılsız olduğu açıklandı.

A+A-

Gazete Güncel- Dün Erzurum'da sıcak saatler yaşandı.  Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'nın  kentine giden Vistara Hava Yolları’na ait  diğer havaalanlarındaki yoğun trafik nedeniyle Erzurum'a acil iniş yaptı.

Uçuş yasağı getirilen Erzurum Havalimanı üzerindeki uçuş yasağı ise kaldırıldı. Erzurum'dan değişik şehirlere uçmak isteyenler ise mağduriyet yaşadı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabı X'ten, Hindistan'dan Almanya'ya giden ve bomba ihbarı nedeniyle Erzurum'a zorunlu iniş yapan yolcu uçağına ilişkin paylaşım yaptı.

Abdulkadir URALOĞLU

@a_uraloglu

Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'nın Frankfurt kentine gitmek üzere havalanan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Türk Hava sahasında iken yapılan bomba ihbarı üzerine saat 15:38’de acil durum çağrısında bulunmuştur. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon sağlanarak güvenlik önlemlerinin de alınması ile uçağın saat 16:38’de Erzurum Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişi gerçekleştirilmiştir. 234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde tahliye edilmiş olup, uçaktaki arama çalışmaları devam etmektedir. İlk etapta yapılan incelemeler neticesinde yolcu ve mürettebatta herhangi bir olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Erzurum Havalimanı güvenlik nedeniyle saat 21.00’a kadar notamlanarak trafiğe kapatılmıştır. Gerekli tahkikatların ardından gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Detay için TIKLA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.