Erzurum'da 16. Uluslararası MEB robot yarışması başlıyor
16. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması, Erzurum'un ev sahipliğinde yarın başlayacak.
Gazete Güncel- "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" temasıyla bu yıl 16. kez düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, Erzurum'da başlıyor. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda 16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarışmaya, 17 ülkeden ve Türkiye'nin 81 ilinden bin 3 kurumdan 6 bin 691 katılımcı ile 2 bin 867 robot katılacak.
Yarışma kapsamında, Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Su Altı Araç, Otonom Araç gibi 13 farklı kategoride yarışmacılar hünerlerini sergileyecek. Öğrenciler, bilgi ve becerilerini uygulamaya dönüştürerek hem yarışma deneyimi yaşayacak hem de kültürel paylaşım fırsatı elde edecek. Yarışmanın amacı, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirerek girişimci bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve farklı ülkelerden katılımcılarla teknoloji alanında etkileşim kurarak küresel düzeyde rekabet edebilirliklerini artırmak.
Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen yarışma, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (TEKNOFEST), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) gibi kuruluşların destekleriyle gerçekleşiyor. Ayrıca Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Aselsan ve MESS Eğitim Vakfı gibi paydaşlar da yarışmanın hayata geçmesine katkıda bulunuyor.
'EĞİTİMİN YÜZYILINDA AHİLİK VE TEKNOLOJİ' TEMASI
Bu yılki yarışmanın teması olan "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji", geleneksel ahilik değerlerinin modern teknolojiyle harmanlanarak geleceğe taşınmasını vurguluyor. Katılımcılar, yarışma boyunca bu temayı öne çıkararak teknoloji ve inovasyonla şekillenen yeni dünyada ahilik kültürünü nasıl yaşatabileceklerine dair projelerle yarışacaklar.
2007 yılında sadece 3 kategoride başlayan ve bugün 13 farklı kategoride düzenlenen yarışma, ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilere açık olup, bu alanda yeteneklerini geliştiren gençlerin bir araya gelmesine ve fikir alışverişinde bulunmasına imkân tanıyor.
Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.