1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla karşılanırken Erzurum’da da kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar doyasıya eğlendi.

A+A-

Gazete Güncel- Türk ordusunun, 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 102. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuncay Altuğ, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, kurum müdürleri, askerler ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum Havuzbaşı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan kutlama etkinlikleri, Valilikte tebriklerin kabulüyle devam etti. Vali Mustafa Çiftçi, makam odasında misafirleri selamlayarak, tebrikleri kabul etti. Hastaneler Caddesi’nde devam eden kutlama programlarına Vali Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen askeri tören aracı ile alanı gezerek, vatandaşların selamlayarak bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Tank Üsteğmen Soner Altınel bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ekibi gösteri yaptı ve 9. Kolordu Bölge Bandosu ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterilerine sahne oldu. Program, tören geçişiyle son buldu.

Oltu

Oltu’daki törende ise Hükümet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Tören Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Hakan Yay, Oltu Belediye Başkanı Âdem Çelebi Askeri birliğin ve halkın Bayramını kutladı ve tören konuşmalar ve öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Tören öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından askeri birliklerin tören geçişiyle son buldu.

Ali Kaya/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.