1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da alkol avı sürüyor: 231 kişiye ceza yağdı!
Erzurum'da alkol avı sürüyor: 231 kişiye ceza yağdı!

Erzurum'da alkol avı sürüyor: 231 kişiye ceza yağdı!

Vali Çiftçi'nin imzasıyla, Erzurum il sınırları içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde açıkta alkol alınmasının engellenmesine dair talimatının ardından denetimler devam ediyor. 231 kişiye de toplamda 474 bin 12 lira para cezası kesildi.

A+A-

Gazete Güncel- Kuş uçmaz, kervan geçmez alanlara getirilen alkol yasağı uygulaması hergün bir yeni boyut kazanıyor.

Erzurum Valiliği'nin 2 Eylül 2024 tarihli kararıyla birlikte çevreyi rahatsız edecek şekilde açıkta alkol tüketiminin önlenmesine yönelik sıkı tedbirler alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Erzurum'da usulsüz alkol satışı yapan işletmeler, mesire ile kamuya açık alanlarda alkol tüketip çevreyi rahatsız edenlere para cezası uyguladı.

Bu kapsamda yapılan denetimlerde mesire ve kamuya açık alanların yanı sıra okul ve ibadethane yakınları, tarihi tabyalar ve köprü altlarında alkol alıp çevreye rahatsızlık veren 231 kişiye toplamda 474 bin 12 lira para cezası yazıldı.

Ayrıca ekipler, saat 22.00'den sonra alkol satışı yapan 8 işletmeye 341 bin 223'er lira, saat 22.00'den sonra 18 yaş altı şahsa alkol satan iş yerine ise 400 bin lira para cezası kesti.

 

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.