1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Atatürk düşmanının ifadesi ortaya çıktı!
Erzurum'da Atatürk düşmanının ifadesi ortaya çıktı!

Erzurum'da Atatürk düşmanının ifadesi ortaya çıktı!

Erzurum'da bir okulun bahçesindeki Atatürk büstünü balta ile kırarak zarar veren Yusuf Erişkin ifadesinde, “Atatürk büstüne anlık olarak verdiğim bir karar sonucu, sevmediğim için zarar verdim” dedi.

A+A-

Gazete Güncel- Olay, geçtiğimiz Cuma günü saat 21.00 sıralarında Palandöken ilçesine bağlı Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarda bir kişinin, Yıldızkent Borsa İstanbul Ortaokulu'nun bahçe duvarından atlayıp, balta ile Atatürk büstüne zarar verdiği bildirildi.

İhbar üzerine hemen harekete geçen polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, bordo renkli bir aracın okul çevresinden uzaklaştığını tespit etti.

Şüphelinin Yusuf Erişkin isimli şahıs olduğunu tespit eden ekipler aracın peşine düştü. Palandöken Suç Araştırma ve Soruşturma ekipleri, şüpheli aracın güzergahını tüm ekiplere telsiz anonsuyla bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus timleri de Yusuf Erişkin’i Abdurrahman Gazi Mezarlığı mevkiinde suç aleti balta ile yakaladı. Yunus Erişkin ifadesi alınmak üzere Yenişehir Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Öte yandan Atatürk büstü inceleme sonrası muhafaza altına alındı.

İfadesi ortaya çıktı

Polis tarafından yakalanan Yusuf Erişkin (39), işlemleri sonrası 5816 sayılı 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan tutuklandı.

Erişkin, sulh ceza hakimliğindeki savunmasında, "Atatürk büstüne zarar verdim. Olay günü Erzurum Oto Sanayi Sitesi'ndeki iş yerimden yanıma ağaç saplı baltayı alarak ayrıldım. Yıldızkent semtinde bulunan Borsa İstanbul Ortaokulu'na giderek bahçesindeki Atatürk büstüne elimdeki balta ile vurarak parçaladım. Bu olay yaklaşık 10 saniye sürdü. Atatürk büstüne anlık olarak verdiğim bir karar sonucu, sevmediğim için zarar verdim. Eylemi gerçekleştirmek için beni yönlendiren herhangi biri ya da birileri olmadı. Kendi irademle yaptım" dedi.

PUSULA/Manolya Bulut

Sosyal Medya Hesabını kapattı

adsiz-020.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum