1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Devlet korumasındaki çocuklar, Filistinli kardeşleri için çizdi
Erzurum'da Devlet korumasındaki çocuklar, Filistinli kardeşleri için çizdi

Erzurum'da Devlet korumasındaki çocuklar, Filistinli kardeşleri için çizdi

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler (ASH) İl Müdürlüğünden hizmet alan devlet korumasındaki çocuklar Gazze'deki hayalleri yok edilen çocukların sesini duyurmak için "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" etkinliğine katıldı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (ASH) tarafından koruma altında bulunan çocuklar, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekmek ve Filistinli kardeşlerinin sesi olmak için "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" etkinliğine katıldı. Lala Paşa Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, 80 çocuk Gazze'de savaşın ortasında kalan çocuklara destek vermek amacıyla metrelerce uzunluğundaki rulo kağıtlara duygularını resmetti. Çocuklar, çizdikleri resimlerde Gazze halkına destek mesajları verirken, İsrail'in saldırılarını protesto eden ve barış çağrısı yapan anlamlı çizimlere imza attı. Çizilen resimlerde özellikle çocukların yaşadığı acılar ve hayallerinin nasıl yok edildiği temaları öne çıktı.

ASH İl Müdürü Hasan Aykut, din, dil, ırk, fark etmeksizin çocuklar İçin daha adil bir dünya için böylesine anlamlı bir etkinliğe korunma altındaki çocuklarla birlikte katıldıklarını ifade etti. Devlet korumasındaki çocukların Gazze'de yaşanan soykırıma ilişkin hassas ve duyarlı olduğunu belirten Aykut, "Savaş bir insanlık suçudur. Çocukların yeri savaş alanları değil oyun parklarıdır. Onların mermilerin altında değil, sağlıklı, huzurlu ortamlarda bulunması gerekir. Bizde bu anlamlı etkinliğe katılarak çocuklarımızın bu alandaki farkındalıklarının artmasına katkı sağlamaya çalıştık. Çok farklı çizimler ortaya çıktı sanatla çocukların dünyasını ortaya çıkararak, çocuklarımız "savaşa ve zulme hayır" mesajı verdi" dedi.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.