1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Devlet korumasındaki çocuklar yeteneklerini sergiledi
Erzurum'da Devlet korumasındaki çocuklar yeteneklerini sergiledi

Erzurum'da Devlet korumasındaki çocuklar yeteneklerini sergiledi

Erzurum'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri Sitesi'nde devlet koruması altındaki çocuklar, düzenlenen özel bir programda yeteneklerini sergiledi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Valiliği'nin himayesinde gerçekleştirilen programa Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, Aziziye Halk Eğitim Müdürü Abdullah Harun Ilıcalı, Erzurum Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Şeyma Kılınç Beyoğlu, kamu kurumlarının yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

HER ÇOCUK GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Etkinlikte bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, çocukların sanatla gelişiminin önemine vurgu yaptı. Koruma altındaki çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesi için tüm imkânların seferber edildiğini belirten Aykut, "Bugün burada Erzurum Çocuk Evleri Sitesi'nde koruma altında olan çocuklarımızın yeteneklerini ve emeklerini sergileyecekleri anlamlı bir program için toplandık. Bu etkinlik sadece bir konser veya sergi değil; çocuklarımızın azim ve cesaretini, sanata olan ilgilerini ortaya koyan bir platform. Her bir çocuğumuzun başarısı, onların güçlü ve bağımsız bireyler olarak yetiştiklerinin en güzel kanıtıdır. Onların geleceğe daha sağlam adımlarla yürümeleri, hepimizin en büyük sorumluluğudur. Unutmayalım ki her bir çocuk, geleceğimizin teminatıdır" dedi.

Akyut, çocukların el emeğiyle ürettiği tel kırma eserler, yağlı boya tablolar, tezhip, hat ve ebru gibi sanatsal çalışmaların sergide yer aldığını ifade ederek, "Bu eserler yalnızca birer sanat ürünü değil, aynı zamanda çocuklarımızın üretkenliğini ve özgüvenini yansıtan adımlardır. Onları geleceğe hazırlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ÇOCUKLARDAN TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ

Konuşmaların ardından sahneye çıkan çocuklar, Türk Halk Müziği'nden eserlere yer verdikleri bir konser sundu. Dinleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan performans, etkinliğe katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Programın sonunda Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik ve beraberindekiler, çocukların hazırladığı el sanatı eserlerin ve tabloların bulunduğu sergiyi gezerek, yapılan çalışmaları yakından inceledi. Vali Yardımcısı Çelik, çocukların yeteneklerini ve emeklerini takdir ederek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.