1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da ERZBOX Kafe açıldı
Erzurum'da ERZBOX Kafe açıldı

Erzurum'da ERZBOX Kafe açıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Erzurum Kalesi mevkiinde ERZBOX Kafe açıldı. Kafe Erzurum Kahvesinin geleneksel tadını modern bir biçimde halkla buluşturacak.

A+A-

Gazete Güncel- ERZBOX Kafe Erzurum Kalesi mevkiinde açıldı.

Kafenin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Genel Sekreter Zafer Aynalı, AK Parti İl Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Kültür Sanat AŞ Genel Müdürü Muharrem Aksu, Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Gökberk Kocaeliler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta Kültür Sanat AŞ Genel Müdürü Muharrem Aksu, Genel Sekreter Zafer Aynalı, İl Başkan Vekili Mevlüt Doğan, EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen birer konuşma yaptı.

Şehrimizin tarihini ve kültürünü dünyaya tanıtacak

ERZBOX Kafenin Erzurum’un zengin kültürünü ve tarihini dünyaya tanıtacağını söyleyen Sekmen, “Bu markanın doğuşuna tanıklık etmenin aşkını ve heyecanını yaşıyoruz. Belediyemiz bünyesinde kurulan ERZBOX, Erzurum Kahvesi’nin geleneksel tadını ve benzersiz kokusunu tüm dünyaya duyuracak, şehrimizin adını dünya çapında bir marka haline getirecek bir proje olacak. Terminal Caddesinde bir sürü lezzetler var ama hiçbiri Erzurum’umuzun adını taşımayan gruplar.  Başka ülkelerin lezzetleri varsa şehrimizin lezzetleri de var. Erzurum’un kahvesini ve kültürünü Erzurum’da yaşatmanın, hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde tanıtmanın bugün başlangıcını yapıyoruz. Erzurum’un tarihi ve kültürel değerleri yalnızca bu topraklar için değil ülkemiz ve dünya için büyük bir önem taşıyor. Erzurum Kahvesi de yüzlerce yıllık bir geleneğin misafirperverliğin ve dostluğun simgesi olarak en güzel örneklerinden biri olarak sunuyoruz. ERZBOX bu eşsiz lezzeti modern bir dokunuş ile sunarken aynı zamanda şehrimizin kültürel mirasını geleceğe taşıma misyonunu da üstleniyor. ERZBOX kahvenin ötesinde bir anlam taşıyor. Erzurum’un sesini Erzurum tarihini dünyaya ile buluşturacak bir sembol olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

İsmini koyarken uluslararası düşündük

Kafeye ERZBOX ismini koyarken uluslararası düşündüklerini söyleyen Aynalı da, “Kahvemizi bir dünya markası haline getirmeyi düşünüyoruz ve bu anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Marketli kafe

Kültür Sanat AŞ Genel Müdürü Muharrem Aksu da, “Kafemizin alt tarafında bir market bulunuyor. Bu markette Çölyak hastalarımız için glütensiz ürünler başta olmak üzere şehrimizin yöresel ürünleri satışa çıkacak. Yerli ve yabancı turistlerin kentimizi tanıması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Açılış bar ekibi gösteri yaptı. Açılışın ardından davetliler kafeyi gezdi ve kahve içti.

Ali Kaya/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum