1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da firar edip eşini öldürmüştü: Cinayetin altından kardeşi çıktı
Erzurum'da firar edip eşini öldürmüştü: Cinayetin altından kardeşi çıktı

Erzurum'da firar edip eşini öldürmüştü: Cinayetin altından kardeşi çıktı

Erzurum’da cezaevinden firar edip çocuğunun gözü önünde eşini öldüren Şafak Saydam için istenen ceza belli oldu. Hazırlanan iddianamede cinayeti, kendisi gibi tutuklu bulunan kardeşi Alay Saydam’ın azmettirdiği ortaya çıktı.

A+A-

Gazete Güncel- Olay, geçtiğimiz 19 Şubat 2024'te Palandöken ilçesi Yunusemre Mahallesi'nde meydana geldi. Hükümlü olduğu açık cezaevinden firar eden Şafak Saydam, kendisinden uzun süredir boşanmak isteyen eşi Elif Saydam’ı başına 2 el ateş ederek yaraladı. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınan Elif Saydam, 7 gün sonra yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçan Şafak Saydam ise ağabeyi Alay Saydam ile Pasinler ilçesi yolunda takside yakalandı. Saydam kardeşler, çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

Cumhuriyet savcılığı soruşturmasını tamamlayarak iddianame hazırladı. Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede Elif Saydam'ın eşi Şafak Saydam'ın 'Eşe ve kadına karşı kasten öldürme', ağabeyi Alay Saydam'ın ise 'Kadına karşı kasten öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

“Önce karını, çocuklarını, sonra da kendini öldür kurtulalım"

Cinayetin yaşandığı sırada çiftin 4 çocuğundan biri olan D.S. de (15) evde bulunuyordu. Babasıyla tartışan annesinin çocuk odasına geçip kapıyı kapattığını anlatan D.S., ardından mutfağa geçen amcası Alay Saydam'ın iç cebinden tabanca, arka cebinden şarjör, sağ ön cebinden ise çok sayıda mermi çıkardığını ileri sürdü. D.S., şarjöre mermi yerleştiren amcasının tabancayı babasına verdiğini ifade ederek, "Kardeş önce karını, sonra çocuklarını sonra da kendini öldür kurtulalım" dediğini ileri sürdü.

D.S.'nin ifadesini kabul etmeyen baba Şafak Saydam, ağabeyinin kendisine silah vermediğini söyledi. Şafak Saydam'ın iddianamedeki ifadesinde, ayrı yaşadıkları eşi Elif ile eve geri dönmesi için tartıştıklarını anlattı. Elif'in eve gelmeyeceğini belirterek bağırdığını, tahrik edici sözler söyleyerek üzerine yürüdüğünü, kendisinin de belindeki silahı çıkardığını ve eşinin silahı almaya çalışması üzerine tetiğe bastığını anlattı.

İddianamedeki ifadesinde silahı kardeşine vermesiyle ilgili ifadeyi kabul etmeyen Alay Saydam ise Elif ve Şafak'ın ayrı odada konuştukları sırada 2 el silah sesi duyduğunu, daha sonra olayın yaşandığı odaya gittiğini, Elif'i battaniyeye sararak hastaneye götürdüklerini belirtti.

Manolya BULUT -Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.