1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurum'da gençlerin takımı
Erzurum'da gençlerin takımı

Erzurum'da gençlerin takımı

2023-2024 sezonunda Amatör Lig’de mücadele etmeye hazırlanan Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü, üniversiteli gençlerden oluşuyor. Üniversiteli Gençlerin Kurdu Takımın Teknik Patronluğunu ise Mehmet Yıldırım üstlendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Üniversiteli gençlerin sportif ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla kurulan Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü, antrenmanlara da hızlı bir başlangıç yaptı.

Erzurum futboluna yeni bir soluk kazandıracak

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Fatih Değirmenci’nin başkanlığa getirildiği takım, Yüksek İrtifa Kamp Eğitim Merkezi’nde haftanın 6 günü antrenman yapacak. Takımın antrenörlüğünü ise Mehmet Yıldırım üstlendi. En büyüğünün 24, en küçüğünün ise 14 yaşında olduğu oyuncular, Erzurum’un soğuk havasına aldırış etmeden antrenman yaparak amatör ligden profesyonelliğe kadar yükselmeyi hedefliyorlar.

Başkan Değirmenci: Gençlerimizle sahada ses getireceğiz

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü Başkanı Fatih Değirmenci, kulübün kısa, orta ve uzun vadeli planlarının olduğunu belirterek, kentte etkili bir kulüp haline geleceklerini ifade etti.

Futbolun şehirlerde birleştirici bir etkisi olduğunu vurgu yapan Değirmenci, “Planlı ve projeli bir çalışma yürütüp, ses getirecek bir kulüp haline gelmeyi hedefliyoruz” dedi.

Başkan Değirmenci, gençleri bir araya getirmenin en önemli faktörünün spor olduğunu hatırlatarak, Erzurum’a başka şehirlerden gelen gençlerin, spora devam etmesini istediğini söyledi. Başkan Değirmenci, “Bu gençlerin arkasındayım. Onların en büyük destekçisi de ben olacağım” diye konuştu

Amacımız gençlerin gelişimine katkı sağlamak

Takımın Teknik Patronluğunu üstlenen Mehmet Yıldırım, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek, gençlerin kötülüklerden uzak durması için sporun birleştirici etkisinden yararlanmaları çağrısında bulundu.

Genç antrenör, Erzurumlu öğrencilerin potansiyelini ortaya çıkaracaklarına inandığını ve gençleri spora teşvik etmek için her türlü çabayı göstereceklerini dile getirdi.

Yıldırım, “Bu yıl Amatör Lig ocak ayında başlayacak. Futbolcularımız tam anlamıyla hazır olabilmek için çok çalışıyorlar” dedi. Haftanın 6 günü, günden en az 2 saat antrenman yaptıklarını söyleyen çalıştırıcı, “Futbolcularımız Erzurum şartlarında ağır antrenmanlar yapıyorlar. Havanın soğuk olması onları zorluyor ama bunun karşılığı alacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

EÜGSK’nin futbol dışında voleybol ve basketbol branşlarında da takımlar kurmak istediklerinin altını çizen Mehmet Yıldırım, “kadın-erkek voleybol ve kadın-erkek basketbol takımları için de hazırlıklar yapıyoruz” dedi.

“İyi iş çıkaracağımızı düşünüyorum”

Futbol antrenmanlarının dolu dizgin devam ettiği EÜGSK’de İletişim, Ziraat, Hukuk, Mühendislik ve İşletme bölümlerinde eğitim gören öğrenciler yer alıyor. Takımda üniversite öğrencilerinin dışında lise ve ortaokul öğrencisi de bulunuyor. 14 yaşında 8. Sınıf öğrencisi olan Alperen Kaya, takıma Paris Saint Germain’den transfer edildi. Antrenmanları kaçırmayan Kaya’yı Kamp Eğitim Merkezi’ne her gün babası götürüp getiriyor. Takımda olduğu için mutlu olduğunu söyleyen genç futbolcu, “Ocak ayında maçlarımız başlayacak. Takımdaki abilerimle beraber iyi iş çıkaracağımızı düşünüyorum” dedi. Bu arada EÜGSK’de toplamda 24 futbolcu yer alıyor.

Melek Ahıskalı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.