1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da göçer çocuklar için çadırda Kur’an kursu
Erzurum’da göçer çocuklar için çadırda Kur’an kursu

Erzurum’da göçer çocuklar için çadırda Kur’an kursu

Erzurum'un 2 bin 600 metre rakımdaki Dumlu Dağları'nda yaşayan göçer ailelerin çocukları, çadırda Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum'un Dumlu Dağları'nda, 2 bin 600 metre rakımda yer alan Dumlu Baba Yaylası'nda göçebe ailelerin çocukları için çadırda Kur'an-ı Kerim eğitimi başladı. Çocuklar burada hem dini eğitim alıyor hem de oyunlar oynayarak vakit geçiriyor.

Göçebe aileler, yaşamlarının büyük bölümünü dağlarda geçirdikleri için çocuklarını yanlarında bulunduruyor. Özellikle yaz aylarında Anadolu'nun birçok şehrinden Erzurum'un verimli ve bereketli yaylarına koyunlarını yetiştirmeye getiren anne ve babaların taleplerine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ilgisiz kalmadı. Vali Çiftçi, çocukların eğitim alabilmesi için çadırda Kur'an-ı Kerim eğitimi başlatılması talimatını verdi.

Erzurum Valiliği ve Yakutiye Kaymakamlığı iş birliği ile görevlendirilen İmam İrfan Çakmak, yaylada çocuklara dini eğitim veriyor. Çakmak, "Dağ başında bile olsa çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim ve dini değerleri öğretmek büyük bir anlam taşıyor. Onların öğrenmeye olan ilgisi ve başarıları bizleri mutlu ediyor" dedi.

Sağlık taramaları da yapılıyor

Belirli günlerde yaylaya gelen İmam İrfan Çakmak, çocuklarla tek tek ilgileniyor. Çakmak, Kur'an-ı Kerim ve ilmihal bilgilerinin ardından getirilen oyuncaklarla oynayarak keyifli vakit geçiriyor. Erzurum Valiliği ve Yakutiye Belediyesi'nin destekleriyle Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, 3-5 Temmuz 2024 tarihlerinde Dumlu Yaylası'ndaki yaklaşık 400 göçer vatandaşa genel muayene ve ağız-diş sağlığı taraması yaptı. Genel muayenede tespit edilen 83 kadın ve 8 erkeğe kanser taraması, 10 çocuğa ise eksik aşı uygulandı.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.