1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da “Gönüllük Masalı” ile özel bireylere destek
Erzurum’da “Gönüllük Masalı” ile özel bireylere destek

Erzurum’da “Gönüllük Masalı” ile özel bireylere destek

Aziziye Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut da özel bireylerle bir araya geldi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Güzide Bakım Merkezleri ve Aziziye Gençlik Merkezi işbirliğiyle özel gereksinimli bireyler için başlatılan “Gönüllük Masalı” projesi kapsamında sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Proje sayesinde 2024 yılı Eylül ayı itibarıyla bin 365 özel gereksinimli birey, çeşitli etkinliklere katılarak sosyalleşme imkânı buldu.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Aziziye Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut da özel bireylerle bir araya geldi. Aykut, düzenlenen futbol müsabakasına katılarak bireylerle yakından ilgilendi ve sohbet etti. Etkinlik boyunca özel bireyler, hem sosyal hem de sportif etkinliklerde keyifli vakit geçirdi.

"Sosyalleşmelerini önemsiyoruz"

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Hasan Aykut, özel gereksinimli bireylerin sosyalleşmesinin ve yeteneklerine uygun aktiviteler yapmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Aykut, "Özel bireylerimiz obeziteye karşı egzersizler yapıyor, psiko-sosyal gelişimlerini destekleyen aktivitelerde yer alıyorlar. Futbol, basketbol, voleybol, okçuluk eğitimi gibi sportif etkinliklerin yanı sıra gitar, müzik kursları ve kitap okuma etkinlikleri de düzenleniyor" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün koordinesinde gerçekleştirilen projede, 35'er kişilik gruplar halinde özel gereksinimli bireyler Aziziye Gençlik Merkezi'nde çeşitli faaliyetlere katılıyor. Fiziksel engelleri nedeniyle merkeze gelemeyen bireyler ise Gönüllük Masalı Projesi kapsamında ziyaret edilerek Güzide Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde atlı terapi ve egzersizlere dahil ediliyor.

 

Proje zenginleşerek devam edecek

Hasan Aykut, projenin gördüğü yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Özel gereksinimli bireylerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda, Gönüllülük Masalı projesini önümüzdeki dönemlerde daha da zenginleştirerek sürdüreceğiz. Onların hayatlarına dokunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte özel bireyler, sportif faaliyetlerin ardından pasta kesimi yaparak günlerini kutladılar. Proje, özel bireylerin hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.