1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Her Gelen Vali Logo Değiştiriyor!
Erzurum'da Her Gelen Vali Logo Değiştiriyor!

Erzurum'da Her Gelen Vali Logo Değiştiriyor!

Erzurum’da son üç dönemdir değişen valilik logosu, bir kez daha güncelleniyor. Vali Ahmet Altıparmak, Seyfettin Azizoğlu ve Okay Memiş’in görev süreleri içinde değiştirdiği valilik logosu şimdi de Vali Mustafa Çiftçi’nin isteğiyle yeniden düzenleniyor

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da son üç dönemdir değişen valilik logosu, bir kez daha güncelleniyor. Vali Ahmet Altıparmak, Seyfettin Azizoğlu ve Okay Memiş’in görev süreleri içinde değiştirdiği valilik logosu şimdi de Vali Mustafa Çiftçi’nin isteğiyle yeniden düzenlenerek vatandaşların beğenisine sunuldu. Kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulandığı günlerde yapılan bu değişiklik eleştiri konusu oldu.  

her-gelen-vali-logo-degistiriyor-7547-webp.webp

Erzurum’da 2013-2016 yılları arasında valilik yapan Ahmet Altıparmak’ın şehrin kurumsal kimliği olması adına yaptırdığı valilik logosu, 2016-2018 yıllarında valilik yapan Seyfettin Azizoğlu döneminde değiştirilmişti. Erzurum Valiliği’nin logosu son olarak Okay Memiş’in vali olduğu sırada güncellenmişti.

AFAD Başkanlığı görevine getirilen Okay Memiş’in Erzurum Valiliği sırasında değiştirdiği logo, son dört yıldır tüm resmi yazışmalar dahil kentin katıldığı her platformda kullanılıyordu. Hemen her kesim tarafından benimsenen logonun sürpriz bir kararla değiştirileceği açıklandı.

Geçtiğimiz yıl göreve gelen Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi de yeni bir logo hazırlattı. Yeni logo, sosyal medya üzerinden vatandaşların beğenisine sunularak, sosyal medya kullanıcılarına anketle tercihleri soruldu.  Yeni logoda Türk medeniyetinin ikonografik çift başlı kartal simgesi, Palandöken Dağı, kar taneleri ile Çifte Minareleri Medrese’nin minareleri yer aldı.

Vali Çiftçi’nin talimatıyla yeniden düzenlenen logonun kamuda tasarruf tedbirlerinin yürürlüğe sokulduğu dönemde yapılması eleştirilere neden oldu. Değişime neden ihtiyaç duyulduğu ve binlerce lira harcanarak yaptırılan promosyon, araç giydirme ile matbu evrakların ne olacağı merak konusu oldu!

Her gelen valinin talimatıyla değişen Erzurum Valiliği Logosu, bu kez kimi vatandaşlar tarafından beğenilirken kimileri ise yeni tasarımı acemi bularak beğenmedi.

Ekstra maliyetin de ortaya çıkacağı yeni logoyla ilgili olarak Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “Kadim şehir Erzurum için geçmişten aldığımız ilham ve tarihi zenginlikle gelecek vizyonumuzu harmanlamak adına logomuzu güncelliyoruz. Değerli Erzurumlular, Valiliğimizin güncellenmesi düşünülen logosunu nasıl buldunuz?” denildi.

Manolya BULUT -Pusula Gazetesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.