1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da İstihdam garantili iş birliği protokolü
Erzurum'da İstihdam garantili iş birliği protokolü

Erzurum'da İstihdam garantili iş birliği protokolü

Erzurum'da faaliyete geçmeye hazırlanan AYNE Tesisat Plastik Fabrikası ile Atatürk Üniversitesi arasında önemli bir iş birliği adımı atıldı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da sanayi sektörüne katkı sağlayacak yeni bir istihdam hamlesi daha hayata geçiriliyor. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) öncülüğünde, İŞKUR’un desteğiyle düzenlenecek olan “Plastik Mamulleri İmal İşçisi” mesleğinde eğitim programı, nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılıyor.

Yeni faaliyete geçecek AYNE Tesisat Plastik Fabrikası, lavabo sifonları, küvet troblenleri, duş troblenleri, plastik yer süzgeçleri, klozet kapağı ve gömme rezervuar gibi ürünlerin üretimini gerçekleştirecek. Ancak bu alanda nitelikli iş gücünün yetersiz olması nedeniyle, fabrikada çalışacak “Plastik Mamulleri İmal İşçisi” mesleğinde eleman yetiştirilmesi için bir mesleki eğitim programı organize ediliyor.

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ETSO, Atatürk Üniversitesi ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek olan bu eğitim programı, istihdam garantili olacak. Toplamda 50 kişi (25 kadın, 25 erkek) bu eğitimden faydalanarak, AYNE Tesisat Plastik Fabrikası’nda istihdam edilecek.

Protokol İmzalandı

Mesleki Eğitim Programı için düzenlenen protokol töreninde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu tarafından imzalandı.

Protokole göre, eğitim programı 14 Ekim 2024 ile 25 Nisan 2025 tarihleri arasında 6 ay sürecek. Eğitim süresince katılımcılara İŞKUR tarafından günlük 653,93 TL kursiyer zaruri gider ödemesi yapılacak ve genel sağlık sigortası primleri karşılanacak. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, AYNE Tesisat Plastik Fabrikası'nda işbaşı yapacak.

2024 Yılında 150 Kişilik İstihdam Hedefi

AYNE Tesisat Plastik Fabrikası, 2024 yılı sonunda toplamda 150 kişiyi istihdam etmeyi planlıyor. Bu önemli adım, Erzurum’da işsizlik oranını düşürmenin yanı sıra, sanayi sektörüne katkı sağlayacak nitelikli iş gücünün yetişmesine de olanak tanıyacak.

 

ETSO Başkanı Saim Özakalın, bu projeyle Erzurum’un sanayi kapasitesinin daha da büyüyeceğini belirterek, İŞKUR ve diğer paydaşlara desteklerinden dolayı teşekkür etti. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, iş dünyasını güçlendiren bu tür projelerin her zaman destekçisi olduklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.