1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da istihdama atılan imza!
Erzurum'da istihdama atılan imza!

Erzurum'da istihdama atılan imza!

Kadın istihdamını artırmak amacıyla hayata geçirilen İş Pozitif Programı kapsamında, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yavuz Tekstil arasında imzalanan protokolle 100 kadına istihdam garantili iş olanağı sağlandı.

A+A-

Gazete Güncel- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kadın istihdamının artırılmasına yönelik faaliyete geçirilen ‘Türkiye Yüzyılının Kadınları Kadın İstihdam Sistemi İş Pozitif’ programı Erzurum’da hayat buldu.  Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yavuz Tekstil arasında imzalanan protokolle 100 kadına istihdam garantili iş olanağı sağlandı.

Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Yavuz Tekstil Fabrikası’nda düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, 1. OSB Başkanı Murat Urkuç, Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Abdulkadir Mutlu, Yavuz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Torunoğlu  ile fabrikada çalışan kursiyer katıldı.

Hiç pişman olmadık

Toplantının açılışında teşekkür konuşması yapan Yavuz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Torunoğlu, projenin bundan sonra da devam edeceğini belirterek, “ Bu kadim şehirde yatırım yapmaktan ve burada olmaktan çok mutluyum. Hiç pişman olmadık. Bugün eğitime başlayacak olan arkadaşlar bundan sonra bizimle yol yürüyecek kadın kardeşlerimiz olacak. Bu projemiz ne ilk ne de son olacak. İlk günden beri yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Milli müdafaadan milli kalkınmaya

İmza töreninde konuşan Çalışma ve iş Kur İl Müdürü Abdulkadir Mutlu ise projenin ana temelininkadın istihdamını ülke genelinde artırmak olduğuna dikkat çekti Mutlu, “ Milli müdafaadan milli kalkınmaya dediğimiz, Türkiye Yüzyılında Yüz Yılın Kadın İstihdamı programımız var. Bu ciddi bir çalışma. Bugünkü meslek eğitimi kursu projemizde özellikle bu projenin ayaklarından biri. Ödemelerimizi de asgari ücret düzeyine çıkardık. Kursiyerlerimizin tamamı da istihdam edilecek. Asıl amaç ara eleman dediğimiz nitelikli, vasıflı insanlar yetiştirip bir an önce iş gücü piyasasına dahil etmek “ diye konuştu.

İşimiz istihdama katkı sağlamak

AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ise konuşmasında istidamı geliştirmek için sadece merkezi hükümetin değil yerel yönetimlerin de ciddi çalışmalar yaptığını aktardı. Başka Küçükoğlu, “2002’den beri Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümet istihdama yönelik tüm çalışmaları canı gönülden yürütmekte, biz de bunları Erzurum’da sizler aracılığıyla da yaşamaktayız. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz yerel yönetimler noktasında da tüm işletmelerimize katkı sağlamaktadır. Erzurum’da istihdama yönelik tüm çalışmalarda hükümetimizin tüm desteklerini almaktadır, almaya da devam edecektir” dedi.

İş dünyası ile iş birliği yaptık

Projenin paydaşlarından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da, “Yeni nesil tasarım dönüşüm vizyonu çerçevesinde üniversitemizin çalışmalarının merkezine özellikle topluma katkıyı ön plana almışız. Toplumun önemli bir parçası olarak gördüğümüz kamu- işdünyası ile işbirliklerini geliştirmek daima projelerimizin amaçlarından biri olmuştur. Bu kapsamda üniversite, kamu -iş dünyası işbirliği bağlamında çok sayıda iş birliği yapmıştır. ATA-TEKNOKENT’in bünyesinde birçok iş kolunun gelişmesine destek sağlamıştır. 2018 yılından itibaren AR-GE süreçleri biten, ürünlerini ticarileştirme evresine ulaştıran girişimci firmalar, 2024 yılına kadar toplam 933 milyon TL ve 12 milyon dolar civarında yurtdışına satış gerçekleştirmiştir. Söz konusu çalışmaların parçası olmaktan üniversite olarak gurur duyuyoruz” hatırlatmasında bulundu.

Yatırım gelsin diye çok çaba verdim

Erzurum’da yatırımı geliştirmek için çok çaba sarf ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “ Göreve geldiğim günden beri kentte yatırım getirmek için her kapıyı çaldık. Yavuz Tekstil sadece bunlardan biridir. Bugün burada olmak sizleri karşımda çalışır görmek beni çok mutlu etti. Bütün arzum; Erzurum’da iş arayan hem erkeklerimiz hem bayanlarımız iş bulsunlar, evlerine ekmek götürebilsinler. Ekmeği olandan zarar gelmez. En büyük zarar karnı aç olan insandan gelir” dedi

Konuşmasında tavsiyelerde de bulunan Başkan Sekmen, "Biz sizlerin bir işe, aşa kavuşmasını arzu ediyoruz. Birçoğunuz bekarsınız, yarın öbür gün münasip bir ile ev kuracaksınız. Eşinizle uyum içerisinde olmalısınız. Serbest bir şeye kavuştum değil, aile yuvası kurmak bizim devletimizin temeli. Münasip birini bulanlar bu yuvayı kuracaklar. Değerlerinize sahip çıkın, sakın taklitçi olmayın. ‘Bu Erzurumlu bayan’ dedirtmelisiniz. Bu arada paranızı tutmalısınız, maaşınızı çarçur etmeyin. Bir birikiminiz olmalı. Basit şeylere harcamayın, harcamanın sonu gelmez” ifadelerini kullandı.

Program  100 kadınının istidam edileceği projenin imza töreni ile son buldu. Fabrika çalışanları ve programa katılanlar toplu fotoğraf çektirdi.

Cihat İncesu-Pusula Gazetesi

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.