1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da istismarcı babaya 12 yıl hapis
Erzurum'da istismarcı babaya 12 yıl hapis

Erzurum'da istismarcı babaya 12 yıl hapis

Erzurum’da yaşları 6 ile 16 arasında değişen 5 öz kızına uzun yıllar cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan 43 yaşındaki Ş.K, dört kızına karşı cinsel istismar iddiasından beraat aldı. Baba Ş.K. Z.K. isimli kızına istismardan 12 yıl hapis ald

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da yaşları 6 ile 16 arasında değişen 5 öz kızına uzun yıllar cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan 43 yaşındaki Ş.K, dört kızına karşı cinsel istismar iddiasından beraat aldı. Baba Ş.K. istismarı görüntüleyen Z.K. isimli kızına karşı işlediği suçtan ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum’da bir köyde 6 çocuklu ailenin içinde uzun yıllar yaşanan istismar olayı, duyanların kanını dondurdu. Çiftçilik yapan baba Ş.K. (44) iddiaya göre olayın ortaya çıktığı dönem 6 ile 16 yaşları arasında olan 5 öz kızına uzun yıllar cinsel istismarda bulundu.

Mide bulandıran olay 2021 yılında 16 yaşında olan Z.K.’nın 112’yi arayarak jandarmaya ihbar etmesiyle ortaya çıktı. Z.K., babası Ş.K.’nın kendisine 9 yıldır cinsel istismarda bulunduğunu ifade ederek şikayetçi oldu. Babasının aynı zamanda kendisinden küçük 4 kız kardeşine de istismarda bulunduğuna şahit olduğunu söyleyen Z.K.’nın şikayetinin ardından baba hakkında soruşturma başlatıldı.

İstismarı kayda aldı!

Cezaevine girmesinin ardından bir süre tutuklu kalan baba Ş.K., kızların baskı altında ifadelerini geri çekmesiyle tahliye edildi. Ancak cezaevinden çıkan baba eve dönerek kızlarına tekrar istismarda bulundu. Bu kez yaşanan cinsel istismarı video kaydına alan Z.K., tekrar şikayetçi olunca baba yaklaşık bir ay sonra yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Video kaydı dava dosyası tutanaklarına da geçti. Hazırlanan iddianamede ise 5 kız kardeşin pedagog eşliğinde alınan ifadelerinin tutarlı ve güvenilir olduğuna yer verildi.

160 yıl hapsi isteniyordu

Baba Ş.K.’nın ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçunu işlediği yönünde yeterli kanaat oluştuğu, öz çocukları olan her bir mağdur çocuğa karşı ayrı ayrı 5 sefer zincirleme şekilde altsoya karşı tehdit ederek korkutmak suretiyle cinsel istismarda bulunduğu iddianame tutanaklarına geçti. Baba Ş.K. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan toplamda 160 yıl hapis cezası isteniyordu.

4 kızına karşı istismara beraat

Yaklaşık üç yıldır cezaevinde bulunan baba Ş.K., Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında karar çıktı. Zanlı babanın dört kızına karşı işlediği iddia edilen cinsel istismar suçundan beraatine karar verildi. Gerekçeli kararda beraat kararının nedeni ise şu ifadelerle açıklandı; ‘Mağdurlar E.K., F.K., H.K., M.K.’ya karşı Çocukların Cinsel İstismarı suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış ise de, sanığın atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gibi bu konuda da bir vicdani kanıya varılamadığından, sanığın bu suçtan CMK’nin 223/2-e maddesi uyarınca beraatine karar verilmiştir.’

Sadece 12 yıl

İstismarı ortaya çıkaran kızı Z.K. hakkında ilk dosyadan beraat alan baba Ş.K., ikinci şikayetle açılan dosyadan ise ceza aldı. Sanık baba, cep telefonuyla görüntüye alan Z.K.’ya karşı işlenen cinsel istismar suçlamasından yalnızca 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, artırıma giderek hapis cezasını 12 yıla çıkardı.

İstinafa gidecekler

UCİM Erzurum Temsilcisi Mehmet Can Bayram, davayı istinafa taşıyacaklarını dile getirerek, “UCİM Erzurum Temsilciliği olarak avukatlarımız ve gönüllülerimizle birlikte sözde öz babaları tarafından cinsel istismara maruz kalan 5 çocuğumuzun davasını yakından takip ettik. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık toplamda 12 yıl hapis cezası aldı. Davanın istinaf aşamasında da bizler UCİM Erzurum Temsilciliği olarak avukatlarımız ve gönüllülerimizle birlikte sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Manolya BULUT -Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.