1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Kanserli çocuklar için sergi açtı
Erzurum'da Kanserli çocuklar için sergi açtı

Erzurum'da Kanserli çocuklar için sergi açtı

Erzurum’da lise öğrencisi olan Bahtınur Gül, kanserli çocuklar için harekete geçti. Çifte Minareli Medresede tek başına sergi açan genç öğrenci, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı eşyalardan elde ettiği geliri çocuklar için harcıyor.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da Açık Öğretim Lisesi son sınıf öğrencisi olan Bahtınur Gül, kanserli çocuklar için Çifte Minareli Medresede sergi açtı. Geri dönüşüm malzemelerinden ürettiği oyuncakları sergileyen Gül, ürettikleri ile hem çocukların yüzünü güldürmeye hem de onlara umut olmaya çalışıyor.

Geri dönüşüme dikkat çekiyor

Güzel Sanatlar Fakültesine hazırlandığını dile getiren Bahtınur Gül, eline geçen ürünlerle çocuklara oyuncaklar tasarladığını söyleyerek, “Hem onları mutlu ediyorum hem de elimdeki eşyalarla geri dönüşüme dikkat çekiyorum. Ekonomik olarak sıkıntılı olduğumuz şu günlerde yaptığım ürünlerle insanları tüketmeye değil, üretmeye teşvik etmek istiyorum” diye konuştu.

“Bütün çabam yüzlerini güldürmek”

Gönüllü olarak tek başına sergiler açtığını kaydeden genç öğrenci, sadece Erzurum’daki çocuklar için değil Türkiye’nin belli başlı noktalarındaki çocuklara el uzattığını dile getirdi. Ankara’daki LÖSEV’e gönüllü üye olduğunu da söyleyen Gül, “Kanserle mücadele eden çocuklara destek olup onlara oyuncaklar yapıp gönderiyorum. Bütün çabam onların yüzünü bir nebze olsun güldürmek, sıkıntılarını unutturmak. Geçtiğimiz günlerde ikinci kargomu gönderdim. Şimdi ise açtığım serginin geliri ve burada sergilediğim oyuncakları onları göndereceğim” ifadelerine yer verdi.

2 gün boyunca sürecek olan sergiye tüm Erzurumluları beklediğini dile getiren Bahtınur Gül, ilerleyen günlerde yeni projeler yapmak istediğini kaydederek, “Engelli arkadaşlarım var. Şimdi onlar için bir şeyler yapmak istiyorum. Sergimi onlara ithaf ederek, gelirini de bağışlayacağım” dedi.

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.