1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da kurban hareketliliği
Erzurum’da kurban hareketliliği

Erzurum’da kurban hareketliliği

Türkiye'de hayvancılığın yaygın yapıldığı Erzurum’da, kurban bayramı hareketliliği başladı.

A+A-

Gazete Güncel-  Erzurum Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu, doğudan batıya giden hayvanlar için adeta bir gümrük kapısı. Büyükbaş hayvan sevkinde artışın gözlendiği Erzurum’dan 59 bin 800 kurbanlık batı illerine gönderildi.

Türkiye'nin hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılık varlığının önemli merkezlerinden biri olan Erzurum'da kurban bayramı hareketliliği başladı. Zengin yayla ve meralara sahip olan Erzurum'da yetiştirilen hayvanların kurbanlık olarak sevkiyatı sürüyor. Şu ana kadar herhangi bir salgın hastalık durumuna rastlanılmayan Erzurum'dan 59 bin 800 kurbanlık batı illerine sevk edildi. Ayrıca Erzurum Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu sayesinde, hayvan sevkinde salgın hastalık yayılmadan müdahale edilebiliyor.

59 bin 800 kurbanlık batı illerine sevk edildi

Sevklerde şu ana kadar herhangi bir salgın hastalık veya başka bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarına dikkat çeken Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Alpaslan Kenger, geçen yıla göre sevklerde değişkenliğin olduğunu belirtti. Kenger, "Geçen yılki sayılarımıza bu yıl büyükbaş hayvan sevkimizde yüzde 50 artış yaşanırken, küçükbaş hayvan sevkinde tam tersi durum var. Geçtiğimiz kurban sezonunda 30 bin büyükbaş hayvan sevk etmiştik, bu sene 45 bin 500 büyükbaş hayvan sevk ettik. Geçen sene 29 bin küçükbaş hayvan sevkimiz gerçekleşirken bu yıl 14 bin 300 küçükbaş hayvan batı illerimize gönderdik" dedi.

Kurbanlık hayvan gönderiminin tamamlanmak üzere olduğunu ve nadiren sevklerin olabileceğini ifade eden Kenger, sağlıklı hayvan sevki noktasında aşılama çalışmalarının da gerçekleştirildiğini bildirdi.

Açıldığı günden bu yana 158 bin hayvan denetlendi

Türkiye'de ilk olan ve özellikle hayvan hastalıklarını diğer illere yayılmadan kaynağında çözmeyi amaçlayan Erzurum Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu'nda da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yoğun bir mesai harcıyor.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.