1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da mühürlenen binada Kurban Bayramı gerilimi yaşandı
Erzurum’da mühürlenen binada Kurban Bayramı gerilimi yaşandı

Erzurum’da mühürlenen binada Kurban Bayramı gerilimi yaşandı

Erzurum'da merdivenlerin bir bölümünün yıkılması sonrası mühürlenen binada yaşayan apartman sakinleri, sağlam olduğunu iddia ettikleri evlerinde Kurban Bayramını geçirmek isteyince polis engeli ile karşılaştılar.

A+A-

Gazete Güncel/ Erzurum'da merdivenlerin bir bölümünün yıkılması sonrası mühürlenen binada yaşayan apartman sakinleri, sağlam olduğunu iddia ettikleri evlerinde Kurban Bayramını geçirmek isteyince polis engeli ile karşılaştılar. "Bayramı dışarıda geçirmek istemiyoruz" diyen apartman sakinlerini polisler güçlükle binadan uzaklaştırdı.

752x395-erzurumda-muhurlenen-binada-kurban-bayrami-gerilimi-yasandi-1718278702040.webp

Erzurum'da merdiven çökmesi sonrası mühürlenen binada ikamet eden kişiler, Kurban Bayramı'nı 'sağlam' olduğuna inandıkları evlerinde geçirmek istediler. Henüz raporun açıklanmadığı binanın mührünü söküp evlerine girmek isteyen apartman sakinlerini çok sayıda ekip, güçlükle uzaklaştırdı.

Palandöken ilçesindeki Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde 2 Haziran'da 5 katlı ve 24 daireli eski bir binada meydana geldi. Binanın 4. katına bağlanan bölümünde yaşanan olayda basamakların betonu koptu ve merdiven demirlere asılı kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine, Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri binanın çevresine güvenlik şeridi çekerek vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Merdivenlerde oluşan yıkımın ardından binanın 3, 4 ve 5'inci katlarındaki evlerinde mahsur kalan 1'i bebek 6 kişi, itfaiye aracının sepetiyle indirildi. Ekipler, 30 yıllık binanın betonundan numuneler alarak inceleme başlattı.

Mührü sökmek istediler

Binanın dış kapısı mühürlendi ve giriş çıkışlar yasaklandı. Raporun açıklanacağı güne kadar yakınlarının yanına yerleşen apartmandakilerden bazıları, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle 'sağlam' olduğunu iddia ettikleri binanın mührünü söküp evlerine girmek istedi. Bina önünde bekleyen polisler, kalabalık artınca takviye kuvvet istedi. Çok sayıda ekip, halkı bölgeden güçlükle uzaklaştırdı.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.