1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da o minibüsçü bu sefer kaçamadı!
Erzurum'da o minibüsçü bu sefer kaçamadı!

Erzurum'da o minibüsçü bu sefer kaçamadı!

Erzurumlu minibüsçü bu sefer kaçamadı! Hem okkalı ceza yedi hem ehliyeti kaptırdı

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da geçtiğimiz günlerde kapısını erken açtığı minibüsten yolcunun düşmesine sebep olan sürücünün, yetersiz ehliyet ve yetki belgesiz şekilde muayenesiz araçla trafiğe çıktığı tespit edilmişti. Kesilen 27 bin 77 TL cezanın ardından bir gün sonra trafiğe çıkan M.E.K. bu sefer polisten kaçamadı. Uslanmayan sürücüye toplam 51 bin 169 TL idari para cezası uygulanırken ehliyeti de daimi olarak iptal edildi.

Olay geçtiğimiz hafta Perşembe günü saat 10.00 sıralarında Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Gez Mahallesi’nde meydana gelmişti. Şoför M.E.K., kullandığı Yunusemre Mahallesi güzergahında seyreden yolcu minibüsünün kapısını durağa yaklaşırken erken açtı. Araç henüz durmadan minibüsten inmeye kalkan yolcu Hacer T. (53) dengesini kaybederek yola düşmüştü.

27 bin 77 lira ceza kesilmişti

Kazanın ardından M.E.K.’nin yapılan soruşturmasında aracın trafik muayenesinin yapılmadığı, minibüs kullanmak için yeterli ehliyeti olmadığı ve yetki belgesiz araç kullandığı tespit edilmişti. Hakkında toplamda 27 bin 77 lira ceza kesilmişti. Aradan geçen bir günün ardından aynı araçla tekrar trafiğe çıkan sürücü, kameralara yakalanmıştı ve pişkinliği ise pes dedirtmişti.

Yaşananların ardından sosyal medyada gündem olan görüntüler Erzurum Emniyetini harekete geçirdi. 14 Eylül günü saat 18.05 sıralarında Erzurum lisesi önünde araç tekrardan alınarak, çekiciye yüklendi. Araç sahibi V.K hakkında ise muayenesi yapılmamış araçla trafikten men edilmesine rağmen trafiğe çıkmak maddesini ihlalden 3 bin 135 TL idari işlem yapıldı.

Şoföre ceza yağdı

Şoför M.E.K hakkında ise muayenesi yapılmamış araçla trafikten men edilmesine rağmen trafiğe çıkmak maddesini ihlalden 3 bin 35 TL, yetersiz ehliyet kullanmak maddesini ihlalden 12 bin 878 TL, kırmızı ışık kurallarına uymadığı için bin 506 TL  ve son olarak psikoteknik belgesi bulunmadan araç kullanmak maddesini ihlalden 5 bin 679  TL olmak üzere toplamda 23 bin 207 TL idari para cezası uygulandı.

Şahıs ve araç hakkında toplamda 51bin 169 TL idari para cezası uygulanırken, şoför M.E.K. ise aday sürücü olduğundan  80 ceza puanını doldurarak ehliyetini daimi olarak kaybetti.

 

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.