1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Protokol tribününe ince ayar!
Erzurum'da Protokol tribününe ince ayar!

Erzurum'da Protokol tribününe ince ayar!

Erzurumspor FK gibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de yeni sezon hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Yeni stat projesinin gündemde olması sebebiyle mevcut sahada düşük maliyetli işlere koyulan İl Müdürlüğü, stat içi ve stat dışı için bazı değişikliklere

A+A-

Gazete Güncel- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Trendyol 1.lig temsilcisi Erzurumspor FK’nın maçlarını oynadığı Kazım Karabekir Stadyumu’nda protokol tribününde değişime gidiyor. Yeni sezon için Erzurumspor FK kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de hazırlıklarını son sürat devam ettiriyorlar.

Levent Çakmur’un yönetimindeki İl Müdürlüğü, Erzurumspor FK’nın bu sezon da iç saha maçlarını Kazım Karabekir Stadyumu’nda oynayacağını dikkate alarak stad içinde ve dışında bir dizi çalışma yürütecek. Bu çalışmalardan birisi de protokol tribünün yerini değiştirmek, locaların olduğu daha üst bir yere taşımak. Buradaki amaç, yaklaşık 35 kişiden oluşan protokol tribünü müstakil olsun ve kontrolsüz seyirci girişi yaşanmasın. Zaman zaman bazı maçlarda protokol tribününe kontrolsüz seyirci girişinden dolayı sıkıntı yaşanıyor, bu bazı anlarda da arbedeye dahi dönüşebiliyordu. Giriş kapısı da değişecek ve sadece protokol mensupları bu kapıdan girip çıkabilecek.

SAHA GİDİYOR, PARK GELİYOR

İnşaata Cuma günü başlayacak olan İl Müdürlüğü, stat içerisinde çimlerin bakımı ve bazı değişikliklerini dışında stat dışında da faaliyet yürütecek. Alınan karar gereğince genelde amatör futbol takımlarının idmanlarını yaptığı stadın arka tarafında yeralan 1 nolu saha iptal edilecek, park alanı olacak. Böylelikle öteden beri büyük sorun teşkil eden park sorunu da böylelikle halledilmiş olacak, saha için de 3 bin seyirci kapasiteli Buz Hokeyi salonunun yanında bir alan tahsis edilecek. Bir sonraki sezon için düşünülen yeni stad projesi sebebiyle bu sezon için fazla maliyetli işlere girmemeyi planlayan Spor İl Müdürlüğü, futbol karşılaşmalarının düzenli ve problemsiz oynanması için eleman takviyesi de yapacak.

Çakmur bu yıl hep ‘iyi’lik yapacak!

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, genelde yeni tesis inşaatlarının başlatıldığı bu dönemde yeni tesisler yerine mevcut tesisleri iyileştirmeyi hedeflediklerini söyledi. ‘’Yenisinden ziyade eskileri muhafaza etmek, en azından iyileştirmek de kıymetlidir’’ diyen İl Müdürü Çakmur, başta son zamanlarda büyük sorun haline gelen ve kamuoyunu da rahatsız eden atlama kuleleri olmak üzere bir çok yapılı ve kurulu tesisin bakım, onarımını gerçekleştireceklerini anlattı. Atlama kuleleri için özellikle yabancı firmalar ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiklerini, bu görüşmeler neticesinde artık projenin ihale aşamasına geldiğini vurgulayan Çakmur, ‘Göreve geldiğim günden beri hep atlama kuleleri kafamda bir problemdi. Her baktığımda da mutlaka artık kalıcı, köklü çözümler gerektiği kanaati oluşuyordu. Nihayet atlama kuleleri mevzusunu problem olmaktan çıkartacak çalışmalar içerisine girdik ve nasip olursa yakın bir zamanda atlama kuleleri, her yönüyle tam kapasiteyle hizmet alanına dönüşecektir’’ dedi.

Vedat Refayeli-Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.