1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da selin yararları sarılıyor
Erzurum'da selin yararları sarılıyor

Erzurum'da selin yararları sarılıyor

Son günlerde Erzurum'da etkili olan sel felaketi, 1 kişinin hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Selden etkilenen 11 ilçedeki 36 mahallede, onarım ve yardım çalışmaları hızla devam ediyor.

A+A-

Gazete Güncel- Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, selden etkilenen mahalleler arasında Tekman'ın Kalaycı, Hamzanlar, Mollamehmet ve Dalsöğüt; Pasinler'in Büyüktuy, Pusudere, Küçüktuy ve Yeniköy; Karayazı'nın Sukonak ve Dörtpınar; Karaçoban'ın Kopal; Uzundere'nin Sapaca, Çamlıyamaç, Gölbaşı, Cevizli, Seyitefendi, Dikyar, Ulubağ, Gölbaşı, Cevizli ve Çağlayan; Oltu'nun Sarısaz ve Dikyar; Tortum'un Pirinkayalar; Horasan'ın Çamlıkale, Kadıcelal, Akçatoprak, Kükürtlü ve Harçlı; Narman'ın Alabalık; Köprüköy'ün Akça ve Ağcaşar ile İspir'in Sarıkonaklar, Köprüköy, Halilpaşa ve Çamlıkaya yer alıyor.

Bir kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı, tarım arazileri, ahır ve evlerin zarar gördüğü, 95 hayvanın da telef olduğu selin ardından Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında vatandaşların yaralarının sarılması için ilgili kurumlarla koordinasyon sağlandı. Evleri yıkılan vatandaşlar için çadır ve konteyner temin edildi, temiz su ve kanalizasyon altyapıları hazır hale getirildi, Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelere altyapı için boru ve malzeme desteği sağlandı.

Zarar tespit çalışmaları tamamlanırken, yaralı vatandaşlar tedavi altına alındı. Selden zarar gören ailelere psiko-sosyal destek çalışmaları başlatıldı. Kızılay ekipleri, afetten etkilenenler için 20 mutfak seti, 80 battaniye, 80 yatak ve diğer ihtiyaç malzemelerini bölgeye sevk etti. Ayrıca mobil baz istasyonları bölgeye intikal etti ve yol açma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Elektrik hatlarındaki arızalar giderildi, İspir ve Uzundere'de ise çalışmalar sürüyor.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ailelere gıda paketi, hijyenik malzeme ve 10 biner lira nakdi yardım sağladı. Vali Çiftçi, en kısa sürede yaraların sarılacağını belirterek, "Sel felaketinde hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyorum. İnşallah hep birlikte selin oluşturduğu yarayı saracağız. Vatandaşlarımızdan, bizlerden ve AFAD'tan gelecek uyarılara dikkat etmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.