1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da servis aracı küçük çocuğun üstünden geçti! Denetleniyor mu?
Erzurum'da servis aracı küçük çocuğun üstünden geçti! Denetleniyor mu?

Erzurum'da servis aracı küçük çocuğun üstünden geçti! Denetleniyor mu?

Erzurum’da iki gün önce evinin önünde indiği servis aracının altında kalan 6 yaşındaki Emre Kara, hastanede yaşam savaşı veriyor. Kazanın ardından ihmaller zinciri tek tek ortaya çıktı.

A+A-

Gazete Güncel- Olay, geçtiğimiz Salı günü Erzurum’un Palandöken ilçesine bağlı Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi, Ahi Toman Baba Caddesi'nde meydana geldi. Başöğretmen İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencisi olan Emre Kara, saat 14.30 sıralarında okul servisiyle evinin önüne geldi.

Servisten inen küçük çocuk, aracın ön tarafına doğru geçince yürekleri yakan olay meydana geldi. Şoför B.A., dikkatsizliği sonucu Emre Kara’ya çarparak üzerinden geçti. An be an güvenlik kamerasına yansıyan anlarda şoför B.A.’nın, küçük çocuğu ezdikten sonra araçtan inerek çocuğun yanına geldiği görülüyor.

Emre’nin yanına geldikten sonra ambulansı aramak ya da hastaneye götürmek yerine yaptıkları ise kan dondurdu. Talihsiz çocuğu dikkatsiz bir şekilde kucağına alan servis şoförü B.A., küçük Emre’yi evinin önüne bırakarak olay yerinden ayrılmaya kalktı. Çevredekilerin durumu fark etmesiyle kaçamayan servis şoförü, olay yerine geri döndü.

Emre Kara’nın babası Abdurrahman Kara, servis şoförünün olaydan 10 dakika sonra kendisini arayarak, “Çocuğun balkondan düşmüş, hastaneye götürüyorlar, haberin olsun” dediğini söyledi.

Olay sonrası ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince Erzurum Şehir Hastanesine kaldırılan Kara, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.  Talihsiz çocuğun beyin kanaması geçirdiği, kafatası, kolu ve kaburgalarında kırıklar meydana geldiği öğrenildi.

Çocuğu hastanede yaşam savaşı veren baba Abdurrahman Kara, “Kapıcı aradı, 'Abdurrahman abi senin çocuğun kaza yapmış, kanaması var, biz ambulans çağırdık' dedi. Daha sonra servis şoförü beni aradı, ‘Çocuğun balkondan düşmüş, hastaneye götürüyorlar, haberin olsun' dedi. Servis şoförü olaydan sonra kaçıyormuş, inşaat işçileri önünü kesip kaçmasına izin vermemiş, o nedenle olay yerine geri gelmiş. Şu an yoğun bakımda yatıyor. Şikâyetçi oldum ama suçlu şu anda dışarda geziyor" diye konuştu.

Polis ekiplerince gözaltına alınan servis şoförü B.A. ise sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Normal şartlarda okul servislerinde çalıştırılmak zorunda olan ve çocuklara servise inip binerken yardımcı olması gereken rehber ablanın ise çalıştırılmadığı da ortaya çıktı.

Manolya Bulut -Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.